Haberler

Netanyahu'dan Haniye suikastına yönelik ilk açıklama: İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin ilk açıklamayı yaptı. Haniye'nin ismini geçirmeden suikastı üstü kapalı kabullenen Netanyahu, "İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik." ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'da cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikasta uğrayarak hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan ise suikast sonrası ilk açıklama geldi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'daki cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu başkent Tahran'da suikasta uğradı. Haniye'nin öldüğünü doğrulayan Hamas, "Haniye, siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü." ifadelerini kullandı. Hamas ve İran Devrim Muhafızları, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirtti.

Netanyahu'dan Haniye suikastına yönelik ilk açıklama: İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdikİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

NETANYAHU'DAN İLK AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Netanyahu ise akşam saatlerinde başkent Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından ilk açıklamasını yaptı. Netanyahu, Haniye'den doğrudan bahsetmeden "İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik" dedi. Netanyahu ayrıca, "İsrail kendisine saldırganlık gerçekleştirenlere ağır bir bedel ödetecektir. Her türlü tehdide, her türlü senaryoya karşı hazırlıklıyız." diye konuştu.

"İSRAİL TOPYEKÜN BİR SAVAŞLA İLGİLENMİYOR"

Öte yandan önceki gün İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurmuş ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü öldürdüklerini duyurmuştu. Konuya ilişkin İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail ve Hizbullah arasında artan gerilimin ardından mevkidaşlarına mektup gönderdi. Katz, İsrail'in Hizbullah ile savaş istemediği belirterek, "İsrail topyekün bir savaşla ilgilenmiyor ancak bunu önlemenin tek yolu BM'nin 1701 sayılı kararın derhal uygulanmasıdır." dedi. Katz, "Dünya şu anda İsrail'i desteklemeli ve Hizbullah'ın saldırılarına derhal son vermesini, Litani Nehri'nin kuzeyine çekilmesini ve BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı uyarınca silahsızlanmasını talep etmelidir. İsrail'in kuzeyindeki evlerini terk etmek zorunda kalan on binlerce İsrailli güvenli bir şekilde evlerine dönmelidir." ifadelerini kullandı.

HANİYE SUİKASTI

Hamas lideri İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas Hareketi alçak suikasttan İsrail'i sorumlu tuttu.

Netanyahu'dan Haniye suikastına yönelik ilk açıklama: İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdikİsmail Haniye

1962 yılında Gazze'deki bir mülteci kampında doğan İsmail Haniye, Hamas'ın kuruluşundan bu yana önemli bir isimdi. İsrail tarafından birçok kez hapse atılan Haniye, 2003 yılında İsrail'in suikast girişiminden kurtulmuştu. 3 yıl sonra Hamas'ın seçimleri kazanmasının ardından kısa bir süre Filistin Başbakanı olan Haniye, 2017 yılında Hamas'ın siyasi büro başkanlığına seçilmişti. Haniye, Katar, ABD ve Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerde Hamas heyetine liderlik ediyordu.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Binyamin Netanyahu İsmail Haniye İsrail Tahran Güncel Dünya İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (29)

Safe Safer:

Bizden gidenler cennete gider. Sizlerde ateşinize odun atın bakalım

Yanıtla50344
İbrahim Genç:

Onlarda kendi ölüleri için aynısını diyorlar. Dünyada din savaslari bitmeyecegi gibi insanlığa bir fayda da vermez. Hatta birnilwriye gideyim sen israilde dogsaydin bugün sadece din kardeşlerin yahudi olacağı için İsmail Haniye için , dünyanın büyük teroristlerinden biri oldu diyecektin.

11869
Marko Apostolidis:

bu cennet değerinin çok altında dağıtılıyor..... cehennem ise bol kepçe ile dağıtılıyor.... bu dağıtmalarda bir tuhaflık var....

7527
muhsin isleyen:

DÜNYA LİDERİ İSRAİL BAŞKANI NETENYAHU BUNU HERKES BİLSİN..

Yanıtla31141
AYHAN BAYRAK:

Dünya PC i de sensin muhsin

13153
A.Kılıç:

Sen bildiysen yeter yaprağım. Öteki cihanda da onunla beraber olman temennisiyle....

11149
Marko Apostolidis:

en iyi lider bill gates.... onun kadar bağış yapan yok.... yayaya şaşaşa bill gates sen çok yaşa :-)

569
Ufuk Gökceoglu:

pkk ya yardım ediyor diyemi

114
Hakan Günde:

adam tek başına tüm müslüman ülkelerine Kafa tutuyor biz müslümanlar ise hâlâ kinamakdan başka bir şey yapmıyoruz

Yanıtla13269
Gerard Dirivia:

Birincisi savaşan israil değil Abd'dir. İkincisi petrolden milyarlarca dolar kazanan arap ülkelerinin bile diğer araplar umurunda değil. Halbuki o paralarla en iyi teknolojilerin arap ülkelerinde olması lazım. Hiç kimsenin savaşmayı bırak laf söyleyecek cesaretinin olmaması gerekiyor. Ama görünen o ki zengin arapların silaha ihtiyacı yokmuş gibi sanki dokunulmazlıkları var ne dersin? En tuhaf yanı ise bizimkiler neden bu kadar araplara düşkün? Biz Türk'üz diye biliyorum

4354
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title