Haberler
BBC

Nijerya'da 43 tarım işçisi, boğazları kesilerek öldürüldü

Güncelleme:
Abone Ol

Nijerya'nın kuzeydoğusunda düzenlenen ve ülkenin devlet başkanının 'akılalmaz' diye tanımladığı saldırıda 43 kişi öldürüldü. Bölgeden gelen haberlere göre saldırıda, Borno eyaletinin başkenti Maiduguri yakınlarındaki pirinç tarlalarında çalışan tarım işçileri bağlanıp, boğazları kesilerek katledildi.

Boko Haram ve IŞİD'in Batı Afrika kolunun aktif olduğu bölgede, son aylarda düzenlenen en kanlı saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

"ÜLKE BU ANLAMSIZ CİNAYETLERDEN SARSILDI"

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari "Çalışkan çiftçilerimizin Borno eyaletinde teröristler tarafından öldürülmesini kınıyorum. Tüm ülke bu anlamsız cinayetlerden sarsıldı. Düşüncelerim yas tutan ailelerle" dedi. Sözcüsü Garba Shehu'ya göre Buhari ayrıca, "Teröristlerin cinayetleri akılalmaz" diye konuştu.

Nijerya'da 43 tarım işçisi, boğazları kesilerek öldürüldü

"43 CESET BULDUK, HEPSİ KATLEDİLMİŞTİ"

Saldırıdan kurtulanlara yardımcı olan bir milis, AFP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "43 ceset bulduk, hepsi katledilmişti, altı kişi de ağır yaralıydı" dedi. Daha sonra başka cesetlerin de bulunduğu bildirilirken, kurbanların sayısı tam olarak bilinmiyor. 15 kadının da kaçırıldığı gelen haberler arasında.

Bir başka milis de AFP'ye yaptığı açıklamada, kurbanların ülkenin güneybatısındaki Sokoto eyaletinden gelen, iş bulmak için bin kilometre yol kat edip, Nijerya'nın kuzeydoğusuna giden tarım işçileri olduğunu söyledi.

"HALKIMIZ ÇOK ZOR KOŞULLAR ALTINDA"

Kurbanlar için düzenlenen cenaze törenine Borno eyaletinin valisi Babagana Zulum da katıldı. Vali, federal hükümete bölgedeki çiftçileri korumak için daha çok sayıda asker gönderilmesi çağrısı yaptı. Zulum "Halkımız çok zor koşullar altında. Bir tarafta evlerinde kalırlarsa, açlıktan ölecekler, diğer yandan tarlalarda çalışırlarsa isyancılar tarafından öldürülme riskine girecekler. Bu çok üzücü" dedi.

Nijerya'da 43 tarım işçisi, boğazları kesilerek öldürüldü

DAHA ÖNCE DE BOKO HARAM'IN HEDEFİ OLDULAR

Eyalet parlamentosu üyesi Ahmed Satomi ise, Premium Times gazetesine yaptığı açıklamada, çiftçilerin Cuma günü kendilerine işkence yapan bir Boko Haram militanının silahını alıp, tutuklamaları nedeniyle öldürüldüklerini söyledi.

Çiftçilerin daha önce de, kendileri hakkında orduya bilgi verdiklerinden şüphelenen Boko Haram militanlarının hedefi oldukları belirtiliyor.

GEÇEN AY DA 22 ÇİFTÇİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Geçen ay Boko Haram militanları, iki farklı saldırıda 22 çiftçiyi öldürmüştü. Boko Haram'ın saldırılarına engel olmak için girişilen çabalara karşın, örgüt son aylarda saldırılarını artırdı.

Nijerya'da 43 tarım işçisi, boğazları kesilerek öldürüldü

BBC

Boko Haram Nijerya Borno Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (45)

abura:

bizenee afrikalı yamyamlardan gebersinlerrr

Yanıtla7513
Zaloğlu Rüstem:

Birazcık akıllı ol.sana insan desinler.sonucta gariban işçi bunlar hain değil vatanını satmadı sadece ailesini geçindirmek için çalışan bir insan

532
milliyetçi:

seninle aynı havayı solumaya bile utanıyorum

727
geri zekalı abura:

çok saçma bi' düşünce, boğazlayan katillerden farkın yok

725
zihniyet:

senin gibi zihniyetler bu dünyada yaşamamalı. İnsan o insan.

619
Nnnn:

Karnını doyurmak için çalışan insanlara bu yapılır mı Allah kahretsin zalimleri.

Yanıtla160
İbo:

Türk ordusunu çağırın, çare biziz.... Mazlumun yanındayız.. Zalimin karşısındayız... Yeterki zaferi Allah tan bilelim... Bu yüzyıl inşallah islamın olacak...

Yanıtla2037
ifşacı:

iste hepimizin akibeti bu arkadaş gibi. eğitim şart arkadaslar

812
ALY SOSYOLOG:

ifşacı Sizin eğitiminiz de ne eğitimmiş be kardeşim. Hep ezber ile , kopya ile mi geçtiniz sınıfları?Benim av köpeği bile emin ol senden daha eğitimli, daha humanist.

01
ahmet:

nijer ordusunun subayların bizim tarafımızdan eğitilmesi, okullarda bizim öğretmenlerimizin onları yetiştirmesi lazım. islam aleminde cehalet diz boyu. bu boko haram denen kafirler güya müslümanlar. islam adına sadece müslümanı öldüren bu ahmaklar kendilerinin birer piyon olduğunu farkında olmayan cahillerdir. islam alemi bu tip insan müsveddelerinden kurtulmadan adam olmaz.

Yanıtla1230
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title