Haberler

5 yıldır Türkiye'ye savunma sanayii kısıtlaması uygulayan Norveç'ten geri adım

Güncelleme:
Abone Ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Norveçli mevkidaşı Eide ile telefonda görüştü. Zirvenin detaylarını aktaran Bakan Yardımcısı Keçeli, Norveç'in 2019 yılında Türkiye'ye karşı uygulamaya koyduğu savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırma kararı aldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Bakan Hakan Fidan'ın Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

NORVEÇ'TEN 5 YIL SONRA GERİ ADIM

Keçeli, Norveç Dışişleri Bakanı'nın, Norveç'in 2019 yılında Türkiye'ye karşı uygulamaya koyduğu savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırma kararı aldıklarını aktardığını belirtti.

"BU TİP KISITLAMALAR MÜTTEFİKLİK RUHUNA UYGUN DEĞİL"

Sözcü Keçeli, "Dışişleri Bakanımız Fidan, söz konusu karardan memnuniyet duyduğumuzu belirtti, bu tip kısıtlamaların müttefiklik ruhuna uygun olmadığını söyledi" dedi.

5 yıldır Türkiye'ye savunma sanayii kısıtlaması uygulayan Norveç'ten geri adım

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Hakan Fidan Türkiye Norveç Güncel Dünya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (34)

Niklaus:

Ülkemizin savunma sanayisi gün geçtikçe daha başka seviyelere geliyor. Buna kayıtsız kalmak mümkün değil zaten. Ayrıca Hakan Fidan uluslararası arenada çok başarılı işlere imza atıyor. Birde şu ekonomiyi halletsek...

Yanıtla69346
Anty-Partizan:

Ic Politikanin Vatandasa Guzel Gelecek Haberler Oncelik Olmali..Kimsenin Hakan Fidani Takip Edecek Gucu Kalmadi..

314
Ömer:

Ya hiç sorma !

66
Hikmet Bal:

Norveç in savunma sanayi simi varmış ki

Yanıtla50258
Evvab:

şu yorumlara bakıyorum cehalet diz boyu. biri demiş ki Norveç in savunma sanayisi mi var, diğeri somon mu satacakmış başka biri biz hep savunma mı yapacağız vs. biz Norveç den direk silah almıyoruz. yaptığımız silahlara parça alıyoruz örneğin sihalara mercek alıyoruz. bize bu parçaları satmaktan vaz geçmişler di. şimdi geri adım atmışlar bu karadan. bir şeye de sevinmeyi bilin. hükümeti sevmeye bilirsiniz ama yapılan bir doğruyu görmemekte bu vatana bir ihanettir

Yanıtla49201
bekir yapici:

ülkemizdeki silah sanayi sadece ikdidar veya devlet millet ve Allah rizasi icin calismiyor cünki siha togg dahil savunma silahlarini füzeleri elektronik ve yedek parca üretemini sivil sahislarin kurdugu özel sirketler yapiyor ve ürettigini iceriye disariya para karsiligi satiyor vergisinin haricinde kalanida sahiplerinin cebine gidiyor devletin kasasina degil.

58
mustan guless:

Bize somon balığı satacaklar herhalde

Yanıtla36176
Cevap :

Yok makarna, çay satacaklar.

19
Anty-Partizan:

Bilmiyorlar ki Turkiye ye Kisitlamayi Kendi Hukumeti Yapiyor...

Yanıtla11260
CAN Işık:

Avuntu sende :) :) :)

21
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title