Haberler

Norveç'te 1'i bebek olmak üzere dört kişiye saldıran kartal öldürüldü

Güncelleme:
Abone Ol

Norveç'in orta ve güney bölgelerinde son bir hafta içinde dört kişiye saldıran bir kaya kartalı, en son 20 aylık bir bebeği saldırdıktan sonra yetkililer tarafından öldürüldü. Saldırgan kartalın son saldırısında bebeğin yüzünde dikiş gerektiren yaralar oluştu. Uzmanlar, kartalın bu olağandışı davranışının bir davranış bozukluğundan kaynaklanabileceğini belirtiyor. Yetkililer, bölge sakinlerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Norveç'in orta ve güney bölgelerinde son bir hafta içinde dört kişiye saldıran bir kaya kartalı, yetkililer tarafından öldürüldü. Olağandışı saldırgan davranışlar sergileyen kartalın son kurbanı 20 aylık bir bebek oldu.

Norveç devlet televizyonu NRK'nin bildirdiğine göre, Cumartesi günü gerçekleşen son saldırıda kartal, bir çiftliğin bahçesinde oynayan 20 aylık bir bebeğe saldırdı. Bebeğin annesi ve bir komşu, kartalı uzaklaştırmak için mücadele etti. Olay yerine gelen Av Koruma Müdürü, tehlike arz eden kartalı ötanazi ile sonlandırdı.

Saldırıya uğrayan bebeğin yüzünde dikiş gerektiren yaralar oluştu. Bebeğin babası, "Kartalın nereden geldiğini anlamadık. Çocuğumuzu korumak için uzun süre mücadele ettik," dedi.

Uzmanlar, kartalın olağandışı davranışının bir davranış bozukluğundan kaynaklanabileceğini belirtiyor. BirdLife Norge'dan kartal uzmanı Alv Ottar Folkestad, "Bu tür saldırılar kaya kartalları için son derece nadir," açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz hafta içinde üç yetişkin de kartal saldırısına uğradı. Kurye Francis Ari Sture, yürüyüş sırasında uğradığı saldırıyı, "Sırt çantam olmasaydı, durum çok daha kötü olabilirdi," sözleriyle anlattı. Bir diğer kurban Mariann Myrvang ise, "Kartal omzuma konduğunda ayakta duramadım," dedi.

Yetkililer, bölge sakinlerini dikkatli olmaları konusunda uyarırken, benzer olayların tekrarlanmaması için önlemler alınacağını bildirdi.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Norveç Norveç Yaşam Dünya Bebek Doğa Doğa Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

Basri Simsek:

Nerde hayvan severler neden eylem yapmıyor lar

Yanıtla65336
İbrahim Furkan Altunbaş:

Onlar anca kurban bayramında ortaya çıkarlar. Yılbaşındada sessizler sadece kurban ibadetinde hayvanseverlikleri ortayq çıkar

643
Taş:

Tineri fazla kaçırmıştır kesin

24
Martin Sikertel:

İşte söylemeye çalıştığımız bu. Bir canlı insana zarar veriyorsa, yaralıyor ya da öldürüyorsa insan da kendi canını korumak için gerekli önlemleri almak zorundadır. Orada da kimse böğürdü mü acaba hayvan hakları vb. diye?

Yanıtla24185
By_Gök:

baktı ki norveç hiç olay yok, fantazi yaptı, adrenalin getirdi ülkeye.

Yanıtla7160
Emre null:

buyuk ihtimal aboubakar gitti diye üzüntüden sinirleri bozuldu

Yanıtla28116
Real:

Aslında öldürmek yerine yakalayıp davranışları izlenilebilirdi

Yanıtla8246
Mustafa muh:

Kısırlaştırmak da bir seçenek olabilir :)

33
Mustafa muh:

Kısırlaştırmak da bir seçenek olabilir:)

23
o. kara:

güzel olmuş elinize sağlık...

Yanıtla3674
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title