Haberler

Obama'nın 'Yeşil Çar'ı Gaflarının Kurbanı Oldu

Abone Ol

Obama'nın Danışmanı Van Jones, Columbine Lisesi'nde 1999'da Yaşanan Katliam İçin, "Bunu Siyah Çocuklar Yapmaz, Ancak Beyaz Çocuklar Yapar" Gafının Ardından İşinden Oldu.

ABD’nin Columbine Lisesi’nde 1999’da yaşanan katliam için, “bunu siyah çocuklar yapmaz, ancak beyaz çocuklar yapar” diyen ve “11 Eylül saldırılarına Bush yönetimi kasten izin vermiş olabilir” yazılı dilekçeye imza atan Başkan Barack Obama’nın çevre danışmanı Van Jones, tepkilerin ardından istifa etti. Van Jones gafları yüzünden daha önce iki kez özür açıklaması yapmak zorunda kalmıştı.

Geçen cuma günü, Obama’nın basın sözcüsü, Van Jones’a destek belirtmeyip, onun yönetim için çalışmaya devam ettiğini belirtmekle yetinince siyahi danışman daha fazla direnmedi. Jones, dikkatleri Obama’nın sağlık reformu ve iklim değişikliğiyle ilgili çabalarından uzaklaştırmamak için istifa ettiğini söyledi.

Jones, “Sağlık ve temiz enerji alanlarındaki      tarihi mücadele öncesinde reform karşıtları bana karşı karalama kampanyası başlattı.” dedi. Önde gelen bir çevre eylemcisi olan Van Jones, Mart ayında göreve başlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title