Haberler

İran-İsrail hattındaki tansiyon hiç olmadığı kadar yüksek, askeri hareketlilik başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye İran'ın başkenti Tahran'da yapılan suikast sonrası İran ile İsrail arasında tansiyon yükseldi. İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak." açıklaması yaparak savaş imasında bulundu. İran lideri Ayetullah Hamaney de, "Siyonist rejim bitti" paylaşımını X'teki sosyal medya profiline sabitledi. İsrail ise savaş uçaklarını olası çatışmaya hazırlamaya başladı.

İran ve İsrail arasında gerginlik zirve noktaya çıktı. İran medyasında savaş söylentileri sonrası İsrail savaş uçakları teyakkuza geçti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Lübnan'daki Hizbullah komutanı Fuad Şükür'e suikast sonrası İran ile İsrail arasında tansiyon yükseldi.

Orta Doğu'da sıcak saatler! İran ve İsrail arasındaki savaş an meselesi

"ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDE DÜNYA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELERE SAHNE OLACAK"

İran medyasında yayın akışı kesilerek askeri marşlar yayınlanmaya başladı. İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak." açıklamasını yaparak İsrail'le savaş imasında bulundu.

"SİYONİST REJİM BİTTİ"

İsmail Haniye suikastı sonrası İsrail'e misilleme sözü veren İran lideri Ayetullah Hamaney de, "Siyonist rejim bitti" paylaşımını X'teki sosyal medya profiline sabitledi.

İran-İsrail hattındaki tansiyon hiç olmadığı kadar yüksek, askeri hareketlilik başladı

"SAVAŞA HAZIR OL" EMRİ VERİLDİ

İran'daki askeri hareketlilik İsrail'i teyakkuza geçirdi. İsrail'de Demir Kubbe hava savunma sistemi aktifleştirilerek savaş uçağı pilotlarına "savaşa hazır ol" emri verildi.

Orta Doğu'da sıcak saatler! İran ve İsrail arasındaki savaş an meselesi

ABD SAVAŞ UÇAKLARINI VE SAVAŞ GEMİLERİNİ BÖLGEDE GÖNDERİYOR

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Bakan Lloyd Austin'in, olası İran saldırısına ilişkin İsrail'e ilave askeri destek göndermek üzere talimat verdiğini açıkladı. Buna göre Pentagon, "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğini artırmak amacıyla bölgedeki Amerikan askeri varlığını güncel duruma göre yeniden düzenleyecek. Bu kapsamda Bakan Austin, İsrail'in bölgesel güvenliğinin sağlanmasında görev alan Amerikan askeri unsurlarının sayısının artırılması ve bölgeye ilave savaş uçakları ile savaş gemileri gönderilmesi talimatı verdi.

ABD, halen bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderecek. Ayrıca balistik füze savunma kapasitesine sahip ilave kruvazör ve destroyerleri bölgeye yollayacak Pentagon, aynı zamanda karadan balistik füze savunma kabiliyetlerini artıracak. Bakan Austin, Orta Doğu'da görev yapacak ilave savaş uçakları filosunu da İsrail'in savunması için bölgeye gönderecek.

İran-İsrail hattındaki tansiyon hiç olmadığı kadar yüksek, askeri hareketlilik başladı

AUSTIN'DEN "BÖLGEDE TANSİYONUN DÜŞMESİ HERKESİN YARARINA" DEĞERLENDİRMESİ

Öte yandan Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanı Austin ile İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant, konuyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının altını çizen Austin, "İran ve onun uzantıları kaynaklı tehditler" karşısında Tel Aviv'e sarsılmaz şekilde destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Austin, İsrail'in güvenliği söz konusu olduğunda bölgedeki Amerikan askeri varlığında gerekli düzenlemeleri ve ayarlamaları yapacaklarını taahhüt etti.

Diğer yandan ABD'li Bakan, Gallant'a, "Orta Doğu'da gerilimin daha fazla tırmanmasının kaçınılmaz olmadığını" ve "bölgede tansiyonun düşmesinin herkesin yararına olacağını", bunun için de Gazze'de ateşkesin önemli olduğunu belirtti. 7 Ekim 2023'ten bu yana ABD'nin İsrail'e güvenlikle ilgili tüm başlıklarda gereken desteği verdiğini ifade eden Austin, bu desteği "İran kaynaklı tehditler" karşısında vermeye devam edeceklerini vurguladı.

İran-İsrail hattındaki tansiyon hiç olmadığı kadar yüksek, askeri hareketlilik başladıABD Savunma Bakanı Lloyd Austin

TÜRK HAVA YOLU ŞİRKETLERİNDEN SEFER İPTALLERİ

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle bu gece İran'a yapılması planlanan seferlerini yarına erteledi. Pegasus Hava Yolları da, bu gece İran, Irak ve Ürdün'e yapılması planlanan seferlerde düzenlemeye gitti. Edinilen bilgiye göre, İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle İran, Irak ve Ürdün'e bu gece yapılması planlanan seferlerin saatleri, yarın gündüz saatlerinde iniş yapılacak şekilde yeniden düzenlendi.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Dünya

Ayetullah Hamaney İsmail Haniye Sosyal Medya Orta Doğu Güvenlik Tansiyon Politika İsrail Tahran Medya Dünya İran Güvenlik Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (74)

BLACK LİON LİON:

UNUTMAYIN Kİ İSRAİLE HİÇBİRŞEY OLMAZ..USA VE AVRUPA NE PAHASINA OLURSA OLSUN İSRAİLİ KORUYACAKTIR.

Yanıtla433208
Molla Kasim:

TİTANİK TE BATMAZ DİYENLER OLMUŞTU :)

68735
I D:

İran bu sefer başarır insallah Allah yardimcilar olsun ne kadar savaş hoşumuza gitmesede bu olacak israil çok şımardı bunun sonu kötüye gidmeden daha büyümeden dur denmeli

Yanıtla42312
Mengele:

Zaten israilin istedigi bu degilmi iran savasa baslasin bizde yerle bir edelim iran halkini bir gecedee yok edelim iran israilin olsun tam istedikleri bu Amerikan iki tane ucak gemisi gönderdi skdenize taten 4 tane vardi oraya tatile gelmiyorlar iran fazla hopurdamasin kaybeder tüm iran halki yok olur

3116
Muzaffar Tiryaki:

Amerika İsraile uçak filosu ve savaş gemileri gönderiyor işin iç boyutu çok farklı bu uçaklar bu gemiler sadece İsrail'i korumak için gelmiyor en büyük tehdit ve tehlike Bizim için her taraf kuşatma altında ülke olarak teyakkuzda olmamız gerek

Yanıtla18302
Mustafa Büyük:

Doğru tespit katılıyorum dikkatli olmak lazım

989
Üveys Uyanık:

ben sanmam Türkiye'ye savaş acmasini şayet eğer açarsa onlara ölümcül darbe iner çünkü halk isyan eder savaşır

2327
Akıllı olmalıyız:

Zaten bize gelecekler tepki versek işe yaramıyor tek güvendiğimiz konu nato ülkesi olmamız. Savunma sanayiindeki gelişmeler bu savaşa yetişemeyecek ne yazık ki. Ve biz karışmayız gibi bir durum yok zorla karıştıracaklar.

833
Aslan Yıldız:

dedeagaç barut fıçısı dogusınırımız da 150 bin terörist bunlara havasavunma silahlarıdahi verildi

311
Bilmem ki:

İran evcilik oynamaya başladı yine

Yanıtla17117
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title