Haberler

    Pegida Kurucusu Bachmann'ın Hâkim Karşısında

    Abone Ol

    Almanya'da 2014 yılında ortaya çıkan PEGİDA Hareketi, mültecileri ve Müslümanları 'halkın vergileriyle haksız yere geçiniyorlar' sözleriyle kampanya malzemesi yapıp taraftar toplamayı hedefliyor.

    Almanya'da 2014 yılında ortaya çıkan PEGİDA Hareketi, mültecileri ve Müslümanları 'halkın vergileriyle haksız yere geçiniyorlar' sözleriyle kampanya malzemesi yapıp taraftar toplamayı hedefliyor. Ancak Dresden Mahkemesi PEGİDA Hareketi'nin kurucusunu haksız yere para yardımı alıp devleti dolandırmaktan mahkum etti.

    PEGİDA'nın kurucu Başkanı Lutz Bachmann'ın yakın arkadaşı da olan PEGİDA hareketi kurucularından Tom Balazs, Dresden kentinde iş ajansını dolandırmaktan hakim karşısına çıktı.

    Daha önce, alkollü araç kullanmak, görevli memura mukavemet, vergi kaçakçılığı ve benzeri suçlardan sicili bulunan 44 yaşındaki Balazs, bu kez de iş ajansını dolandırıp haksız yere sosyal yardım almaktan suçlu bulundu. Hakim, çalıştığı halde sosyal yardım alamaya devam eden Balazs'ı bin 50 Euro para cezasına çarptırdı.

    Mahkemede kendisini önce "Çalıştığımı telefonla iş ajansına bildirdim" sözleriyle savunan ve daha sonra da "Çok yoğundum. Olay kontrolümden çıktı" diyen PEGİDA'cıya hakim "Çalıştığını iş ajansına bildirmek zorunda oluğunu bilmen gerekir. Para kazandığını bilinçli olarak sakladın" diyerek azarladı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Lutz Bachmann Dresden Almanya Dünya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title