Haberler

Piramitlerde dünyayı ayağa kaldıran keşif! Gizemli odalar yüzünden kazılar durduruldu, her tarafa şerit çekildi

Güncelleme:
Abone Ol

Dünyanın en gizemli yapıları arasında bulunan ve hala gizemini koruyan Mısır Piramitleri'nde tüm dünyanın dikkatini çeken bir keşif gerçekleştirildi. Araştırmacılar, piramitlerde gizlenmiş iki hükümdar mezarı olabileceğini belirledi. Bu mezarlar, piramitlerin sırrına ilişkin de önemli bilgiler verecek. Ekipmanların yetersizliği nedeniyle durdurulan kazılar, son teknoloji ekipmanlarla yeniden başlayacak.

Dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Mısır Piramitleri, günümüzde de gizemini koruyor. Piramitlerin inşa sürecine ilişkin bilgiler, bugün bile mimarların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Piramitlerde çalışma sürdüren kazı ekibi, daha önce eşi benzerine rastlanmayan bir keşfe imza attı. Buna göre piramitlerde çok önemli iki hükümdarın mezarı olabilecek gizli odalar keşfedildi. Ancak şu anda odalara girilemiyor.

YENİ TEKNOLOJİ TALEP ETTİLER

Kazı ekibi, mezarların ortaya çıkarılabilmesi için yeni teknolojiye ihtiyaç duyduklarını ve ellerindeki teknolojinin mezarları ortaya çıkarmak için yeterli olmadığını belirtti.

İNŞA SÜRECİNE IŞIK TUTACAK

Bu odaların nasıl gizlendiğinin ortaya çıkarılması da Mısır Piramitleri'ne ilişkin sırrı ortaya çıkarmış olacak. Meraklıları, bölgeden gelecek haberlere kilitlenmiş durumda.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mısır Piramitleri Arkeoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

Ersin Ulus:

Dünyada dolar düşerken ülkemizde niye yükseliyor niye dunya enflasyonu yuzde 8 lerde iken bizde yuzde 150 lerde bunun cevabi da sanirim piramitletdeymis o ortaya çikmasin diye sır gibi sakliyolarmis..:)))

Yanıtla44126
Belma Keskin:

Kalk o yüzde 8 enflasyonu ülkelerde yasa kimse seni burda zorla tutmuyor sırf laf olsun diye konuşma önce enflasyon ne demek onu ören sonra gel yorum yap ..

3116
burakk:

Ersin Ulus; Ekonomi bilgin müthiş.

73
Eğrioturdoğrukonuş:

yok la yüzde 150 değil yüzde 35 bin.

20
mustafa toktaş:

Trol Belma sen enflasyonun ne olduğunu biliyorsun galiba yüzde 7 olunca 7 kat yüzde 60 olunca sadece 0 ,60??sizin geniş ekonomi bilginiz.bu arada ülkesini düşünen adama git demek senin haddin değil sen git gurur duyup ayakta alkışladığı biz Barzani'nin yanında yaşa.

Yanıtla1815
Eğrioturdoğrukonuş:

Çin deki piramitleri neden araştırılmıyor ?

Yanıtla622
burakk:

Çinliler yüzünden..

19
levent tugcu:

Böyle yapay haberler ile destasılaştırıyorlar bu tip yerleri.

Yanıtla620
Cumali:

Tutankamon dedemi rahatsız etmeyin...yoksa mahşerin dört atlısını serbest bırakır :DDD

Yanıtla617
funy Cup:

büyü vardır, papaz kesin!

Yanıtla316
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title