Haberler

Prens Selman'ı suikast korkusu sardı: Bunu yaparsam beni öldürürler

Güncelleme:
Abone Ol

Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, görüştüğü ABD'li yetkililere İsrail ile normalleşme adımlarını atmaları durumunda suikasta kurban gitmekten endişe duyduğunu iletti. Selman, eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'ı örnek göstermiş.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin İsrail'le ilişkileri normalleştirmesine yönelik görüşmeler nedeniyle öldürülebileceğini düşündüğünü ABD Kongre üyelerine iletti.

ENVER SEDAT'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Amerikan Politico'da yayınlanan haberde; Prens bin Selman, hayatından endişeli olduğunu ve İsrail'le bir anlaşmanın Filistin devletini kapsaması gerektiğini dile getirdi. Suudi Prensin, İsrail'le anlaştıktan sonra 1981'de suikasta kurban giden eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'ı da örnek gösterdiği belirtildi.

Prens Selman'ı suikast korkusu sardı: Bunu yaparsam beni öldürürler

ABD'DEN MEDET UMUYOR

Haberde, "Prens bin Selman'ın, İsrail'le ilişkileri düzeltmesi için Suudi Arabistan'a baskı yapan ABD'yi bu yolla ülkesi için daha uygun bir anlaşmaya ikna etmeye çalıştığı" yorumu yapıldı.

ANLAŞMA SAĞLANMAK ÜZEREYDİ

Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim öncesinde Suudi Arabistan ve İsrail arasında normalleşme görüşmeleri sürüyordu. İsrail öncesinde, ABD arabuluculuğunda bazı Arap ülkeleriyle ilişkileri normalleştirmişti.

MÜZAKERELERİN KAPSAMI

Politico, Suudi Arabistan ve İsrail arasında gizlice yürütülen müzakerelerde ele alınan normalleşme anlaşmasının, nükleer program ve teknolojiye yatırım karşılığında Riyad'ın Çin'le anlaşmaları sınırlamasını da içerdiğini aktardı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Muhammed Bin Selman Suudi Arabistan Suudi Arabistan Prens Selman Enver Sedat Orta Doğu Politika İsrail Kurban Güncel Dünya Mısır Orta Doğu Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (31)

Recep Ertuğrul:

İşaallah sonun vahşice katlettiğin gazeteci Cemal Kaşıkçı gibi sonlanır.

Yanıtla7406
Harun Taş:

Eğer günün birinde ebabil kuşları kabe'yi korumaya gelirse ağzındaki taşları kime atacak. Kuşları bile çaresiz bırakan kirli bir zamandayız. Yüce Rabbim o kuşlara alternatif ilahi hikmeyle bir çare nasip etsin.

Yanıtla22333
Köfteci Jardel:

Cidden bu kuş masalına inanıyor musun bu yaşta?

819
Mert Kalyoncu:

Cidden buna inanıyor musun?

617
Erkan Öztürk:

Sen hiç dert etme o zaman gelirse şayet mevlam bilir işini zerre şaşmaz

158
A.Kılıç:

Keşke Heniyye yerine sen gideydin islam alemi için hiçbir faydan yok...

Yanıtla5299
Özcan Özcan:

ORDA BİR TERÖRİST BAŞININ İSMİNİ DUYDUM UZAKTA.

354
Cafer KILIÇ:

Bular abd uşağı

Yanıtla6287
xavi alonso:

Bölgede bir REİS gibi adam yok ya olsa bölge ihya olacak.

Yanıtla127130
Anty-Partizan:

Haddii Caniim..Bolgeye Cikmayalim, Mesela Bulundugumuz Yerde Kalsak Gene Ihya Olur muyuz ?

1414
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title