Haberler

Prens William'ın yıllık 30 milyon dolar maaş aldığı açıklandı

Güncelleme:
Abone Ol

Prens William, 2023-2024 mali yılında Galler Dükalığı'ndan 30 milyon dolar gelir elde etti. Babası Kral olunca miras aldığı bu mülk, ailesinin resmi ve özel faaliyetlerini karşılıyor. William, Galler Dükü unvanını ve yeni görevler üstlendi. Dükalık sürdürülebilir şekilde yönetiliyor ve William gelir fazlası üzerinden vergi ödüyor.

Prens William, 2023-2024 mali yılında Galler Dükalığı mülkünden 30 milyon dolar gelir elde etti. 42 yaşındaki William, bu geliri Eylül 2022'de babası Kral III. Charles'ın tahta çıkmasıyla miras aldığı Galler Dükalığı'ndan sağladı.

William, mülkle birlikte Galler Dükü unvanını da aldı ve çeşitli yeni görevler üstlendi. Bunlar arasında İngiltere Futbol Federasyonu'nun (FA) hamiliği, Galler Muhafızları Yardım Kurumu ve Kraliyet Cornwall Tarım Derneği üzerinde yetki, Victoria Haçı ve George Haçı Derneği'nin başkanlığı bulunuyor.

Galler Dükalığı, William, Kate Middleton ve üç çocuklarının resmi, hayır işleri ve özel faaliyetlerini karşılayan özel bir mülktür. 1 milyar dolardan fazla değere sahip olan bu mülk, 1337 yılında kuruldu ve Birleşik Krallık genelinde 530 kilometrekarelik bir alanı kapsamaktadır.

Dükalık, sürdürülebilir ve yerel toplum için değer taşıyan bir şekilde yönetilmektedir. William, gelir fazlası üzerinden gönüllü olarak gelir vergisi ödemektedir.

2023-2024 yılı, William ve ailesinin mülkün tam gelirini gördüğü ilk yıl oldu. Geçen yıl Dükalık 29 milyon dolar kazanmıştı, ancak William bunun sadece bir kısmını almıştı. Bu yıl ise William 30 milyon dolarlık gelirin tamamından yararlandı.

Prens William'ın yıllık 30 milyon dolar maaş aldığı açıklandı

Prens William'ın yıllık 30 milyon dolar maaş aldığı açıklandı

Prens William'ın yıllık 30 milyon dolar maaş aldığı açıklandı

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Birleşik Krallık Kraliyet Sarayı Prens William Ekonomi Galler Miras Dünya Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

Murat Ülger:

Ne kadar saçma sapan bir şey. Hangi yüzyılda yaşıyoruz. Krallık mı kaldı?

Yanıtla353
Can Bilir:

Çok ta Dükümdeydi!! Çok gereksiz bir haber…

441
MÜCAHİT KELEŞ:

Bizim imparatorluğu beğenmeyen zihniyet ileri medeniyetlere baksın.

Yanıtla1025
Ömer Faruk Yozkatlı:

işte İngiliz aklı. bugün dünyadaki bütün gelişmiş ülkeler ile monarşi ile ya meşruti monarşi ile yönetiliyor. krallıklar o ülkelerin sigortası konumunda ama demokrasiye aykırı olmuyor

Yanıtla020
Taş:

Yönetim de orta Doğu ve Afrika hariç hiç bir kraliyet etki yada yetkiye sahip değildir, sembolik olmakla beraber en üst düzey bağlantıları ve işlemleri onların dostlukları üzerinden yaparlar ve komisyon öderler; petrol silah gaz değerli maden hammadde gibi

32
Vatandaşın biri:

O da bişey mi?

Yanıtla112
Emrah null:

sigorta da varmı acep

Yanıtla07
Taş:

Charles da yüzde 58 zam yaptı kendine, ayrıca Buckingham palace ın tamir tadilatı için de vergilerden £158 milyon pound fon ayrıldı, bilginize

Yanıtla02
Abdullah Karakaya:

baaaattinn

Yanıtla01
NediyonDegisik:

Pek umrumda degil de o parayi ben kazansaydim sanirim.bende bi prenses ile evlenirdim ??????

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title