Haberler

Fransa'da olimpiyatlar öncesi büyük kriz! 800 bin kişiyi etkileyen sabotajın arkasında "Rusya" olabilir

Güncelleme:
Abone Ol

Fransa'da olimpiyat oyunlarının açılışına saatler kala Yüksek Hızlı Tren ağının hedef alındığı sabotaj saldırılarının arkasında Rusya'nın olabileceği iddia edildi. Uzmanlar, sabotajın Rusya milli takımının oyunlardan dışlanması ve Rus istihbaratı için çalıştığı söylenen bir casusun Fransa'da tutuklanmasına yönelik bir karşılık olabileceğini söyledi.

Fransa'da olimpiyat oyunlarının açılışından kısa süre önce ülkedeki tren hatlarına düzenlenen sabotaj saldırılarının ardından "Rusya" iddiası gündeme geldi. Rusya milli takımının oyunlardan dışlanması ve bir Rus casusun tutuklanmasına karşılık vermek için Rusya'nın sabotaj saldırısını gerçekleştirmiş olabileceği öne sürüldü.

Rus 'casus' tutuklanmasının ardından Fransa'da büyük kundaklama saldırısı: 800.000 yolcu etkilendi

ORGANİZASYONDAN SAATLER ÖNCE TREN HATLARINA SABOTAJ SALDIRISI

Fransız Devlet Demiryolları Kurumu (SNCF) gece saatlerinde Yüksek Hızlı Tren (TGV) ağına yönelik büyük bir sabotaj eylemleri gerçekleştirildiğini ve Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine saatler kala gerçekleştirilen bu eylemlerin ulaşımı felç etmeye yönelik koordineli bir saldırı olduğunu duyurdu. SNCF, Eure-et-Loir bölgesindeki Courtalain yakınlarında kundaklama eylemlerinin de olduğu sabotaj saldırıları sonucu çıkan yangınların demiryolu hattında ciddi aksamalara neden olduğunu ifade etti.

Rus 'casus' tutuklanmasının ardından Fransa'da büyük kundaklama saldırısı: 800.000 yolcu etkilendi

800 BİN YOLCU ETKİLENECEK

SNCF, bu aksamaların 800 bin yolcuyu etkileyeceğini ve trafiğin önümüzdeki pazartesiye kadar aksayabileceğini bildirdi. SNCF, tren seferlerinin en kısa sürede eski haline getirilmesi için çalıştıklarını ve sorumluların bulunması için yetkililerle işbirliği içinde olduklarını duyurdu.

Rus 'casus' tutuklanmasının ardından Fransa'da büyük kundaklama saldırısı: 800.000 yolcu etkilendi

SABOTAJIN ARKASINDA RUSYA OLABİLİR

Sabotajın ardından dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Rusya milli takımının oyunlardan dışlanması ve Rusya İç İstihbarat Teşkilatı FSB için çalıştığı söylenen Kirill Gryaznov'un Fransa'da tutuklanmasına yönelik karşılık vermek amacıyla Rusya'nın sabotajı yapmış olabileceği öne sürüldü. Güvenlik analisti Alex Kokcharov, "Rusya'nın Avrupa'da, özellikle de Fransa'da sabotaj girişimlerinde bulunma niyeti ve yeteneği var. Rusya'nın niyeti büyük ölçüde Olimpiyat oyunlarına davet edilmemesiyle bağlantılı" dedi.

Rus 'casus' tutuklanmasının ardından Fransa'da büyük kundaklama saldırısı: 800.000 yolcu etkilendi

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Uluslararası İlişkiler Güvenlik 3-sayfa Fransa Fransa Dünya Rusya Paris Spor Güvenlik Uluslararası İlişkiler 3.Sayfa Spor Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

Sinan Bulduk:

Beter olun , bastır Rusya..

Yanıtla13129
Sarı Torbayı Üretmek PARA tutar:

Şöyle bir şarkı aklıma geldi "Seni versinler Rusyaya.. beni koysunlar Sarı torbaya"

96
Murat Celik:

sadece gülüp geçelim

Yanıtla456
VEFA:

Akkurtçuklar mutlu mu olmuş. Çok şekersiniz siz ya!..

Yanıtla3214
Tarık Ziya:

Ömer seyfettin'in .iç yazısını hatırlattın bana. Okumanı tavsiye ederim.

115
Kralçıplak:

Başlarına gökten Marak yağsa Rusya’dan bilecekler

Yanıtla121
Sarı Torbayı Üretmek PARA tutar:

Tren e SABOTAJ ? Sabotaj demek.. birisinin gizliliklerini ifşa etmek ile tehtid edip para yapmaya çalışmak değil miydi ?

Yanıtla92
Mehmet Biricik:

ona şantaj denir.bu sabotaj.

01
Ebu Huzeyfe:

Santaj o şimon

01
Nayci İbrahim:

Filistinde soykırım devam ederken ve çoluk çocuk,bebek katledilirken olimpiyatlarabu denli yoğunluk dünyanın insanlığının kaybettiğinin işaretidir.Rusyanın yanındayım.Varol dünyanın tek lideri Putin

Yanıtla04
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title