Haberler

Rusya, İsrail'e Lübnan'dan askerlerini çekme çağrısında bulundu ve kara harekatının daha ağır sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı

Güncelleme:
Abone Ol

Orta Doğu'daki gerilim artarken, Rusya İsrail'e Lübnan'dan askerlerini çekmesi için çağrı yaptı. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısını kınayan Rusya, bu hamlenin bölgedeki şiddeti daha da artıracağı konusunda uyardı. İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Lübnan'a 'sınırlı' bir kara operasyonu başlattığı, İran destekli Hizbullah'ın da İsrail'e füze saldırıları düzenlediği bildirildi. Rusya, İsrail yetkililerini düşmanlıklara son vermeye ve Orta Doğu çatışmasını barışçıl yollarla çözmeye çağırdı.

Orta Doğu'daki gerilim tırmanmaya devam ederken, Rusya, İsrail'e Lübnan'dan askerlerini çekmesi için çağrıda bulundu. Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısı şiddetle kınanırken, bu hamlenin bölgede şiddeti daha da artıracağı konusunda uyarıda bulunuldu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bu sabah erken saatlerde Lübnan'a "sınırlı" bir kara operasyonu başlattığını duyurdu. Operasyon kapsamında komando ve paraşütçü birliklerinin bölgeye giriş yaptığı bildirildi. Bu gelişmeye paralel olarak, İran destekli Hizbullah örgütü de İsrail'e füze saldırıları düzenledi. Hizbullah, İsrail'in merkezi bölgesindeki Herzliya yakınlarında bulunan bir IDF istihbarat üssünü hedef aldığını iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, durumun ciddiyetine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı: "Rusya, Lübnan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve İsrail yetkililerini derhal düşmanlıklara son vermeye, askerlerini Lübnan topraklarından çekmeye ve Orta Doğu çatışmasını barışçıl yollarla çözmek için gerçek bir arayışa girmeye çağırıyor."

Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonun daha da yükselmesine neden olurken, uluslararası toplumun artan endişesini de yansıtıyor. Uzmanlar, çatışmanın genişleme potansiyeline karşı uyarıda bulunuyor ve tarafları itidalli davranmaya davet ediyor.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Operasyon Orta Doğu Politika Lübnan İsrail İsrail Lübnan Rusya Rusya Dünya İran Rusya İsrail Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Gürsel İşlek:

İsrail kimseyi dinlemez okkalı bir şamar yemedikten sonra bunu da sadece Türkiye yapar

Yanıtla23150
Mustafa Koc:

Ağzına sağlık kardeşim Haklısın

146
Hayri:

putin sen hiç konuşma seni paçavraya çevirdiler nefes alacak hali kalmadı rus vatandaşların ın senin elinde ne tank kaldı ne mühimmat bir ukranya macerası çıkardın iflahını kestiler 1. sene savaş mı olur seni sıfıra kadar getirecekler ab nin abd nin ne silahı biter ne uçağı k kore çin mi duracak arkanda zannediyosun bırak boş hayalleri

Yanıtla2922
Ne mutlu Türküm diyene:

Sen şakamısın ?? Rusyadan bahsediyorsun hiçbir bilgin yok.Rusya dediğin devlet aynı anda bütün Avrupa ile savaşıyor ve istesin israili yerlebir eder.

02
Beyhan Bakici:

He ısraıl de onu bekliyor du

Yanıtla1428
Sübhanallah:

Akıllı adam Putin

Yanıtla07
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title