Haberler

Rusya'nın Dağıstan bölgesindeki "Korku Evi"nde çıkan yangında, sandalyeye bağlı oldukları için kaçamayan iki genç kadın yanarak can verdi

Güncelleme:
Abone Ol

Rusya'nın Dağıstan bölgesindeki Mahaçkale şehrinde bir 'Korku Evi' adlı kaçış odasında çıkan yangında iki genç kadın hayatını kaybetti. Oyun esnasında yanlışlıkla devrilen bir benzin bidonu sonucu alev alan odada mahsur kalan kadınlar, kurtarılamadı. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, sorumluların 10 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi. Bu trajik olay, eğlence amaçlı etkinliklerde alınması gereken güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Rusya'nın Dağıstan bölgesindeki Mahaçkale şehrinde, geçtiğimiz hafta sonu korkunç bir olay yaşandı. "Korku Evi" adlı bir kaçış odasında çıkan yangın sonucu iki genç kadın hayatını kaybetti.

Olayın kurbanları, 19 yaşındaki diş asistanı Asiyat ve 25 yaşındaki kişisel antrenör Madina'ydı. Asiyat, düğününden sadece beş gün sonra bu trajik olaya kurban gitti. Eşi Said'i de yanında götürmüştü.

Kaçış odasındaki senaryo gereği, Asiyat bir sandalyeye bağlanmış, Madina ise kelepçelenmişti. Oyunun bir parçası olarak motorlu testere de kullanılıyordu. Ancak işler kontrolden çıktı. Çalışanlardan biri, oyunu daha korkutucu hale getirmek isterken yanlışlıkla bir benzin bidonunu devirdi ve odayı alevler sardı.

İki kadın, karanlık ve kilitli odada mahsur kaldı. Çalışanlar anahtarları bulmakta zorlanırken, yan kafedeki müşteriler dumanı fark edip itfaiyeyi aradı. İtfaiye ekipleri zorla içeri girdi, ancak maalesef çok geçti.

Asiyat, arkadaşı Madina'yı kurtarmaya çalışırken karbonmonoksit zehirlenmesinden öldü. Madina ise vücudunun neredeyse tamamını kaplayan yanıklar nedeniyle hayatını kaybetti.

Asiyat'ın eşi Said de ağır yaralandı ve halen hastanede tedavi görüyor. Vücudunun yarısı yanmış durumda ve henüz eşinin öldüğünden haberi yok.

Bir görgü tanığı olayı şöyle anlattı: "Kızı korkutmak için önce kelepçelediler, sonra üzerine yanıcı madde döküp ateşe vermek istediler. Ama işler kontrolden çıktı ve kız gerçekten alev aldı. Arkadaşı onu kurtarmaya çalıştı ama başaramadı."

Bu trajik olay, eğlence amaçlı etkinliklerde bile güvenlik önlemlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Rus polisi olayla ilgili soruşturma başlattı ve sorumluların 10 yıla kadar hapis cezası alabileceğini açıkladı.

Bu üzücü olay, Türkiye'de de benzer eğlence mekanlarının güvenliğini sorgulatıyor. Uzmanlar, bu tür yerlerde acil çıkış planları, yangın söndürme ekipmanları ve personel eğitiminin hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Rusya'nın Dağıstan bölgesindeki 'Korku Evi'nde çıkan yangında, sandalyeye bağlı oldukları için kaçamayan iki genç kadın yanarak can verdi

Rusya'nın Dağıstan bölgesindeki 'Korku Evi'nde çıkan yangında, sandalyeye bağlı oldukları için kaçamayan iki genç kadın yanarak can verdi

Rusya'nın Dağıstan bölgesindeki 'Korku Evi'nde çıkan yangında, sandalyeye bağlı oldukları için kaçamayan iki genç kadın yanarak can verdi

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Dağıstan 3-sayfa Yaşam Dünya Rusya Rusya 3.Sayfa Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

Ferit Garipoğlu:

bu korku evlerini yasaklamaları gerekir hem benzin bidonu ne alaka herkes benim gibi düşünüyordur eminim kasıtlı gibi ....dediğim gibi örf ve adetlerimize uymuyor ve insanı psikolojik olarak etkiliyor ruh halini....

Yanıtla17315
Hek Tor:

Korku evine para verip te kendini bağlatmak yerine bana gelip bağlatsaydı hayatta kalırdı... Hem ben memnun kalırdım hem de o; yazık olmuş.

10620
Alp Dogan Caglar:

Örf adet i bilmem o apayrı bi konu insan güvenliği olmayan bi durum benzin bidonu kasıt varmıdır o da ayrı bi soru?

153
Mevlüt Güler:

Korkulan olmuş...

Yanıtla3146
1gerceklerinsesi:

korku evi nasıl bi saçmalık ya. neden biri oraya gider ve yapmacık bir şekilde çığlık atar ki. tam şizofrenik bir olay.

Yanıtla496
BASRALI HASAN:

Bu gezegen yaşanmaz hale geldi. Bu şiddet sarmalı vurdum duymazlık tüm dünyayı sardı. Yok töremiz yok bizde adet böyledir.

Yanıtla1285
ismail bey :

O yüzden aya veya marsa gitmeyi hesap ediyorlar.. bu dünyayı beğenmeyen, gitsin diye..

01
Ejderha Dövmeli Herif:

Bunlar kafayı kırmış. Gerçek benzin dökmek nedir arkadaş. Amaç korkutmak mı öldürmek mi? Korku evi değil bu cinayet evi.

Yanıtla482
YalancıSavar:

Özenti batıda olan her ıvır zıvıra özenmeyin. insanara faydalı olan şeyleri alın boş şeyleri getirip kendi halkınıza göstermeyin

Yanıtla665
Ersin Altun:

yapcak birseş yok emir gelmiş

Yanıtla3327
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title