Haberler

Şahin Hillary'den İran'a Rest

Abone Ol

Demokrat Parti'nin Başkan Adaylığı Yarışından Kopmamak İçin Uğraşan Hillary Clinton, Şahin Kesildi.

Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışından kopmamak için uğraşan Hillary Clinton, şahin kesildi. Dün Pennsylvania’da yapılan kritik ön seçim öncesinde ABC TV’de konuşan Hillary, İran’ın İsrail’e saldırması durumunda nasıl tepki vereceğinin sorulması üzerine, "Eğer, ben ABD başkanıysam, İran’a saldırırız. Onları tamamen yok edebiliriz" dedi.

Cumhuriyetçilere davet

Bu çıkışıyla Cumhuriyetçi söyleme yaklaşan Hillary Clinton, kabinesinde Cumhuriyetçilere yer verebileceğini de söyledi. Hillary’nin seçim kampanyasında ilk kez Usame bin Ladin’in fotoğraflarını kullanması ise "Korku siyasetiyle oy toplamaya çalışıyor" diye yorumlandı.

ABD’de, Demokrat Parti’nin başkan aday adayı olan Senatör Hillary Clinton, İsrail’e bir nükleer saldırı düzenlemesi halinde İran’ı yok edeceğini söyledi.

Parti içindeki rakibi Senatör Barack Obama karşısında oldukça zorlanan Clinton, seçim kampanyasının "şahinlik" dozunu artırdı. Clinton, dün Pennsylvania’da yapılan Demokrat Parti’deki kritik önseçim öncesinde ABC TV’de konuştu. Hillary, İran’ın İsrail’e saldırması halinde nasıl tepki vereceği sorusuna, "İranlılar’ın bilmesini isterim. Eğer, ben ABD başkanıysam, İran’a saldırırız" dedi. İran’ın İsrail’e saldırısının "budalaca" olacağını belirten Senatör Clinton, "Onları tamamıyla yok edebiliriz" dedi.

Hillary, CNN’de yayınlanan Larry King Live’daki konuşmasında ise kabinede Cumhuriyetçilere görev verebileceğini söyledi. Hem Cumhuriyetçiler’den hem de Demokratlar’dan görüş alacağını belirten Hillary Clinton, "Tarafsız bir hükümet kurmayı denemeliyiz. Amerikan Yönetimi’ne yönelik güven ve yeterlik inşa etmeliyiz" diye konuştu.

SICAK MUTFAKTAN ÇIK

Senatör Clinton, Pennsylvania Eyaleti’nde gösterilen televizyon reklamlarında da izleyicilere benzer bir görüntü yansıttı. Ekranda 1929’daki borsa çöküşünden bu yana yaşanan krizler, savaşlar ve Katrina kasırgası gibi doğal afetler gösterilirken, bir ses "kim bunlarla karşı karşıya gelebilir" diye sordu. Aynı ses, Beyaz Saray koltuğunun dünyanın en zor işi olduğunu, dünyadaki mevcut krizler de dikkate alındığında herşeye hazırlıklı olunması gerektiği belirtti. Yine aynı ses, "eğer sıcağa katlanamazsan mutfaktan çık" derken Hillary’nin görüntüsü ekrana geliyor.

Hillary’nın Bin Ladin’li reklamı korku siyaseti

HILLARY kampanyanın son reklamında Usame Bin Ladin’in görüntüsünü de kullanarak bir ilke imza attı. Obama’nın kampı Hillary’yi ’korku siyaseti’ uygulamakla suçladı. Sözcü Bill Burton, Hillary Clinton’ın Başkan George W.Bush’a Irak’ta savaş yetkisi veren senatörlerden biri olduğunu belirterek, "Böyle olunca Afganistan’a yönelik ilgi bölündü, Bin Ladin de kaçma ve terör örgütünü yeniden yapılandırma fırsatı buldu. Başkanın taktiklerini kendi kampanyasında kullanıp, puan toplamak için Bin Ladin’e gerek duyması ironik. Bizim zaten korku siyaseti uygulayan bir başkanımız var ve bir başkasına ihtiyacımız yok" dedi. Barack Obama kampı ayrıca Bill Clinton’ın 1992 yılındaki başkanlık seçimlerinde dağıttığı üzerinde "Umutlarınıza oy verin, korkularınıza değil" broşüründen dağıttı.

Michael Moore da Obama’yı destekliyor

ABD’nin tartışmalı belgesel yapımcısı Michael Moore, "beyaz Amerika’ya oynayan" Senatör Hillary Clinton’a karşılık Demokrat Parti’deki önseçimlerde Senatör Barack Obama’yı desteklediğini açıkladı.

Michael Moore (54), internet sitesinden yaptığı öfkeli açıklamada, Demokrat Parti’deki önseçim yarışında tarafsız kalmak istediğini ancak Hillary-Obama düellosu sonunda nötr kalamadığını söyledi. Moore, Hillary’nin Obama’nın tartışmalı vaizi Jeremiah Wright’ın İslam Ulusu isimli kuruluşun siyahi lideri Louis Farrakhan ile bağlantısını gündeme getirmesinin bardağı taşırdığını söyledi.

Yapımcı Moore, "Son iki aydır, Hillary Clinton’ın eylem ve sözleri, düş kırıcıyken iğrençliğe dönüştü" dedi. Moore, Obama ile ilgili olarak da, "Sadece güçlü bir adaya değil, aynı zamanda değişim için yoğun bir halk hareketine tanık oluyoruz. Benim desteğim, Obama’dan çok bu Obama Hareketi’nedir" dedi.

Hillary Clinton’ın, ’siyah adama yönelik karalama kampanyası’ yürüttüğünü ve beyaz Amerika’nın korkuları üzerine oynadığını öne süren Michael Moore, "Siyah bir adama asla oy vermeyecek pekçok Amerikalı olduğunu biliyoruz. Hillary de bunu biliyor. Bunun üzerine oynuyor" dedi.

Bırakın waffle’ımı yiyeyim

Senatör Barack Obama, Demokrat Parti’deki başkan adaylığı yarışında kendisine yakın olan eski ABD Başkanı Jimmy Carter’ın Hamas ile görüşmesiyle ilgili bir soruya sert çıktı. Obama, "Niye waffle’ımı yiyemiyorum? Bırakın da waffle’ımı yiyeyim" dedi.

HANGİ ÜNLÜ HANGİ ADAYI DESTEKLİYOR

Obama’nın Top 10’u

1- Oprah Winfrey

2- will.i.am (Black Eyed Peas)

3- Kennedy ailesi kadınları

4- Ben Affleck

5- George Clooney

6- Scarlett Johansson

7- Samuel L.Jackson

8- Chris Rock

9- Robert de Niro

10-Jennifer Aniston

Hillary’nin Top 10’u

1- Ellen de Jeneres

2- Elton John

3- Ted Danson ve Mary Steenburgen

4- Jack Nicholson

5- Natalie Portman

6- Mario Lavandeira

7- America Ferrera

8- Magic Johnson

9- Barbra Streisand

10-Eva Longoria Parker

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title