Haberler

Savaşın seyri değişecek! Rus lider Putin, ölüm meleklerini sahaya sürdü

Güncelleme:
Abone Ol

Ukrayna ile savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den dikkat çeken bir hamle geldi. Savaşta henüz istediğini alamayan Putin, 'ölüm melekleri' olaran adlandırılan Serov Yüksek Askeri Havacılık Okulu'ndan mezun olan kadın pilotları Ukrayna'da savaşmak üzere cepheye gönderdi.

Aylardır savaş halinde olan Ukrayna ve Rusya arasında sular durulmuyor. Ukrayna, Rusya için kritik noktaları bir bir ele geçirirken; Rusya ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'i art arda bombalıyor. İki ülke arasındaki savaş 9. ayında hız kesmeden devam ederken, Ukrayna'nın bazı cephelerde üstünlüğü ele geçirmesi Rusya'da endişeye neden oldu. Rusya tarafı ise buna karşılık kısmi seferberlik kozunu oynadı.

Savaşın seyri değişecek! Rus lider Putin, ölüm meleklerini sahaya sürüyor

"ÖLÜM MELEKLERİ" HAREKETE GEÇİYOR

Bunların yanı sıra Rus lider Putin'in "Ölüm Melekleri" olarak bilinen ve acımasızlıklarıyla ünlü kadın pilotlarını savaş hattına gönderdiği öğrenildi. Pilotlar, Rus Hava Kuvvetleri tarafından, taşıma ve stratejik nükleer silah taşıyan uçakları kullanma konusunda uzman durumdalar. Putin'in emri ile teyakkuza geçen pilotlar, yalnızca Ukrayna askerleriyle değil yorgunluk, mühimmat eksikliği gibi sıkıntılarla da mücadele eden Rus ordusuna yardıma gidecek.

Savaşın seyri değişecek! Rus lider Putin, ölüm meleklerini sahaya sürüyor

"BÜYÜK ÖRNEKSİNİZ"

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, pilotları cepheye uğurlarken "Siz birer referans noktasısınız. Sizi takip edip peşinizden gelecek olan kızlar için büyük bir örneksiniz" ifadelerini kullandı.

Savaşın seyri değişecek! Rus lider Putin, ölüm meleklerini sahaya sürüyor

"KIZLAR GENELDE ÇOK ROMANTİKTİR"

Bu yıl mezun olan grubun eğitimi 2017 yılında başlamıştı. Eğitimden sorumlu Albay Oleg Pchela, ekiple ilgili olarak "Kızlar genellikle çok romantiktir. Askeri uçaklarımızı nasıl uçuracaklarını öğrenmelerini ve komutanlarının görevlerini yerine getirmelerini sağlayacak iyi bir motivasyonları var. Askeri pilot olmak yüksek derecede sorumluluk isteyen bir iş. Yüksek ahlaki değerler de gerektirir."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Hamdi Baba :

Rusya yerinde Türkiye olsaydı nisanda biterdi savaş. Çünkü Rusya sivil ölümlere dikkat ediyor. Türkiye direkt yıkıp çıkıyor.

Yanıtla977
Can :

O kadar çok hain var ki anasının dikine bıraktığı, bu ülke daha ne yapsın.

443
haksız mıyım:

görüntülere bakınca savaşın seyrinin değişeceği kesin:)) seyrine doyum olmayacak gibi...

Yanıtla732
Janoo Jsnoo:

Umudumuz şaban putin erkeklerden umudu kesmiş ki natasalari cepheye gondeeiyor

Yanıtla728
hasan:

putine savaşmak isteyesi geliyor insanın

Yanıtla717
Kenan:

Putin çaresiz son kozunu oynuyor.. Kemal Sunal da ki kız İsmet aklıma geldi))

Yanıtla518
Narter Nart:

Kapış kapış...yüksek ahlaki değerlere sahip kurbağa suratlarla aşk yaşayan romantik kızıl serçeler.

Yanıtla415
Murat Vural:

Putin tek başına hem Amerika'nın hemde İngiltere nin karizmasını yerle bir etti helal olsun . Türkiye de iki nükleer enerji santrali kuran Rusya bizim gerçek dostumuzdur . Amerika ve sevenleri kudursalarda NOKTA

Yanıtla610
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title