Haberler

Selçuk Bayraktar, Lübnan saldırısından 2 gün önce uyarıda bulunmuş: Saatlerin, telefonların içine kadar giriyorlar

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in Lübnan'da önce çağrı cihazlarına sonra da telsizlere düzenlediği siber saldırılar sonucu yaşanan patlamalarda ölü sayısı 32'ye yükselirken, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın saldırıdan 2 gün önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Bayraktar "Saatlerin, telefonların içine kadar giriyorlar. Kendi bağımsız küresel konumlama sistemimizin olması, egemenliğimiz açısından çok önemli ve stratejik" ifadelerini kullandığı görüntüler büyük ses getirdi.

7 Ekim 2023'ten beri Gazze'ye bomba yağdırıp on binlerce Filistinliyi katleden İsrail, son birkaç gündür Lübnan'daki Hizbullah unsurlarına düzenlediği siber saldırılarda en az 32 kişiyi öldürüp 4000'den fazla kişiyi de yaraladı.

Önce çağrı cihazlarını hedef alan İsrail, dün ise telsizlere siber saldırılar düzenleyip her birinin bomba gibi patlamasına neden olurken, yaşanan olay dünya gündeminin birinci sırasına oturdu.

TÜRKİYE'DE BENZER BİR SALDIRI RİSKİ VAR MI?

İsrail'in düzenlediği siber saldırılar sonrası Türkiye'de de benzer bir saldırı riski olup olmadığı sorusu akıllara gelirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu söz konusu iddialara "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" ifadeleriyle yanıt verdi.

SALDIRIDAN 2 GÜN ÖNCE UYARMIŞ

Öte yandan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın İsrail'in Lübnan'a düzenlediği ilk saldırıdan tam 2 gün önce uzatılan bir mikrofona dikkat çeken cümleler sarf ettiği ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLER GÜNDEM OLDU

TEKNOFEST Roket Yarışması'nda açıklamalarda bulunan Bayraktar'ın "Saatlerin, telefonların içine kadar giriyorlar. Kendi bağımsız küresel konumlama sistemimizin olması, egemenliğimiz açısından çok önemli ve stratejik. Bunu inşa edeceğiz" ifadelerini kullandığı görüntüler kısa sürede gündem oldu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Selçuk Bayraktar Teknoloji Güvenlik İsrail Lübnan Dünya Güvenlik Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (51)

Ercan null:

maşallah Allah yolunuzu su bahtınızı açık etsin.

Yanıtla67593
Zamanla Akıllanan Adam:

ADAM TAM BİR DAHİ BU AÇIĞIMIZIDA GİDERECEKTİR.

Yanıtla83537
Ayşe Kahraman:

maşallah subhanallah elhamdülillah

Yanıtla67458
Ütopik Yorumcu:

bayraktar harbiden hakkını veriyor

Yanıtla51416
Emre Çetin:

Güzel Yorum yapanları beğenmeyenler hangi kafada acaba çok merak ediyorum Senin can güvenliğin için yatırımlar akıl çalışmaları yapmış ahlaklı inançlı birine en kısa ve güzel söz Allah razı olsun denir Onu yetiştiren anne babanında ellerinden öperim Rabbim onlardanda razı olsun Güzel İnsan Adam Gibi Adam....

Yanıtla44385
GAGS:

bundan daha zeki çok az adam var.. bir bu damat bir de oğlan.. bu ikisi dünyayı yerinden oynatır öyle zekiler.. maşallah.. :D

Yanıtla143198
VATAN BOZKURTLAR:

CHPLİ heykelciler Ata istler nerde Türk insanı için bu ülke için ne yaptılar duymak istiyorum.

Yanıtla91237
Ti To:

Selcuk abi seni Azeriler de çok sevir

Yanıtla33215
Yilmaz Dogan:

yani şu an patlayabilir

Yanıtla4149
Yüksel Koca:

Çağrı cihazları özelinde risk yok çünkü Türkiye'de çağrı cihazı da ondan peki cep telefonu, akıllı saatler, elektirikli araçlar için bunu söyleyebilirlermi tabiki şu aşamada hayır

Yanıtla2157
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title