Haberler

Şeriat İsteyenlerin Yüzde 85'i Türk

Abone Ol

"Almanya’daki şerait yanlısı derneklerin 37 bine yakın üyesi var bunların 30 bini Türk kökenli"

- Almanya Anayasayı Koruma Örgütü : “Almanya’daki şerait yanlısı derneklerin 37 bine yakın üyesi var bunların 30 bini Türk kökenli”

- El Kaide’nin Almanya’ya karşı eylem yapması olasılığı her zaman var.

- İslami örgüt olarak Milli Görüş’ün yanı sıra İHH ‘da listede yer aldı.

Almanya Anayasayı koruma örgütü tarafından yayınlanan yıllık raporda, Almanya’ya karşı İslami terör tehlikesinin devam ettiğine dikkat çekildi. Özellikle El Kaide’nin Almanya’nın Afganistan’daki varlığından rahatsız olduğu söylendi. Almanya ya karşı İslami terör örgütlerinin bir terörist eylem gerçekleştirme olasılığının varlığına dikkat çekilen raporda, terör faaliyetinde bulunmayan ancak siyasi faaliyetleri olan İslami dernek ve akımlara da yer verildi.

Raporda “Almanya'ya karşı terör tehlikesi, yurt dışından kaynaklanıyor. Yurt dışındaki Radikal gruplar, ülke içindeki radikal İslamcı örgütlerle veya bireylerle bağlantılı hareket ediyorlar” deniliyor.

En Çok Türk Kökenliler Şeriat İstiyor

Almanya’da şeriat yanlısı dernekler olduğuna dikkat çekilen raporda, 29 bin üyeli Milli Görüş Teşkilatı, en büyük İslami politik grup olarak gösterilirken, Gazze’ye yardım gemisi ile dünya kamuoyunun tanıdığı İHH (Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı) da ilk kez İslamcı dernek olarak listeye girdi.

Raporda, şeriat isteyen dernek üyeliklerinde geçen yıla oranla yüzde 10 yakın bir artış olduğu, şeriat isteyen derneklerin üye sayısı toplamının 36 bin 760'a çıktığı bildirildi. Raporda ayrıca bu kişilerin 30 bin 400'ünün Türk kökenli olduğuna dikkat çekildi. Raporda Almanya’da Hizbullah, Hamas, Hizbüttahrir El İslami ve Ensar El İslam gibi örgütlerin de mali kaynak ve militan bulma çabası içerisinde olduğu bildirildi.

Selma Güven STROPPEL - BASEL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title