Haberler

Sinvar'ın binaya sokmadığı İsrail askerleri tank mermisi ateşlemiş! İşte dakika dakika yaşananlar

Güncelleme:
Abone Ol

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın İsrail işgal devriyesi tarafından öldürülmesine ilişkin detaylar dakika dakika ortaya çıktı. İsrail askerlerinin ateş açtığı 3 kişilik gruptan Sinvar'ın tek başına bir binaya girdiği, yaralı halde askerlerle çarpıştığı ve attığı el bombalarıyla onları binadan uzak tuttuğu öğrenildi. Binaya giremeyen İsrail askerlerinin drone yolladıkları, kolu yaralı ve yüzü kapalı haldeki Sinvar'ı görüntüleyince tank mermisi ateşleyerek Hamas liderini öldürdükleri ifade ediliyor.

İsrail ordusu dün akşam saatlerinde Gazze'ye düzenlediği operasyonla 1 yıldır her yerde aradığı Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü duyurdu.

GÖRÜNTÜ BÜYÜK SES GETİRDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden'ın da doğruladığı gelişme sonrası servis edilen bir görüntü ise büyük yankı uyandırdı.

SOPAYLA DRONA VURMAK İSTEDİ

Videoda bir binanın içine giren dronenun koltuklar arasında bekleyen ve elinde büyük bir sopa bulunan Sinvar'ı görüntülediği ve yaralı haldeki Hamas liderinin elindeki sopayla drona vurmaya çabaladığı görüldü.

DAKİKA DAKİKA ORTAYA ÇIKTI

İsrail ordusu tarafından "Yahya Sinvar'ın son anları" başlığıyla servis edilen görüntüler kamuoyunda infiale neden olurken, Sinvar'ın hayatını kaybettiği saldırının detayları da dakika dakika ortaya çıktı.

İddiaya göre süreç şu şekilde;

  • İsrail askerleri, üç kişilik silahlı bir grubu gördü ve ateş açtı. İçlerinden biri (Sinvar), diğerlerinden ayrılıp tek başına bir binaya girdi ve yaralı olmasına rağmen İsrail askerleriyle çarpışarak onları bulunduğu binaya yaklaştırmadı.
  • Tanklar bulunduğu binayı vurdu. Sinvar, ağır yaralı halde ikinci kata çıktı. Tanklar ikinci katı da vurdu ve binaya bir piyade grubu gönderildi fakat Sinvar onlarla da çatışarak iki adet el bombası attı ve İsrail askerleri geri çekildi.
  • Binaya giremeyen askerler, drone yolladı. Katta kolu yaralı ve yüzü kapalı bir adam görüldü (Sinvar), sağlam olan sol koluyla drona sopa fırlattı. Sonrasında bulunduğu kata bir tank mermisi daha ateşlendi ve yüksek ihtimalle bu atışla şehadete erdi.
  • Ertesi gün binada arama yapan işgal askerleri Sinvar'ı buldu.
Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Yahya Sinvar Politika İsrail Dünya Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (42)

Beşiktaşlı:

Cesursa savaşarak, hayatını ülkesi için feda etmiş. Allah rahmet eylesin, şehitlik mertebesiyle mükafatlandırsın inşallah

Yanıtla37425
Nurullah Akarslan:

birde 62 yaşında ne yiğitmiş be

Yanıtla39394
VATANDAŞ:

Filistine ayrı. suriyeye ayrı, israile bi kısım ayrı emi. Bize ne arkadaşım. Sınırlardaki mayınları kaldırdık gelen gecen bize geliyor. Meraklısına aha kapı orda. Yanda yandan ...

Yanıtla32186
CehaletDusmani:

Eee yani ? PKK ile savaşırken şehit olan askerlerimiz bu kadar konuşulmadı. Ülkede yolunda giden bir şey yok bir de filistini düşünücez... Geçiniz efendim

Yanıtla32778
Baykal Palandoken:

ALLAH' U EKBER

Yanıtla49333
Hayri:

İçeri bomba atılmış kolu kopmuş koltukta çaresiszce bekliyor kılıç kalkan göğüs göğüse muhabere mi olmuşki yok direndi yok çarpıştı olayları sulandırmak için üretilen laflar Allah rahmet eğlesin deyip geçmek yerine bir sürü duygu sömürsü

Yanıtla20854
sibel özden:

Sanırım bir kaç ay sonra bizim bakanları da bu şekilde gorücez bu gidişle

Yanıtla17238
Ferit Garipoğlu:

ALLAHSIZ KİTAPSIZ İTrail...

Yanıtla23167
Baran Hakan:

Maşallah diyecek kelime bulamıyorum bu ne yüce karakter böyle rabbim

Yanıtla20170
Sa Demir:

Allah zalimlerin hesabını verecek öyle bir verecekki ama bizede verecek ne yaptınız dıye nıye müslümanlara sahıp cıkmadınız dıye, bızdende soracak hesabını

Yanıtla19136
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title