Haberler

Sisi 4 Eylül'de Türkiye'ye geliyor! Dosyasında tek bir konu başlığı var

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye, Gazze diplomasisini sürdürürken; önemli bir konuğu ağırlayacak. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, beklenen ziyaretini 4 Eylül'de gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi'yi Beştepe'de resmi törenle karşılayacak. Ziyaretin ana gündemi Gazze olacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, 4 Eylül'de ilk kez Türkiye'ye ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuğunu Beştepe'de resmi törenle karşılayacak. İki lider, daha sonra Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek.

GÜNDEM GAZZE OLACAK

Yapılacak görüşmelerde İsrail'in saldırılarının durdurulması, bölgede ateşkesin sağlanması ve Netanyahu hükümetinin yargılanması konusunda atılabilecek ortak adımlar görüşülecek. Filistin başta olmak üzere Libya, sudan, Somali gibi bölgesel meselelerde; kalıcı istikrar, barış ve huzurun tesisi iki yapılabilecekler ele alınacak. İki ülke arasında 10 milyar dolara ulaşan ticaret hacminde yeni hedef 15 milyar dolar. Bu hedefe ulaşmak için atılacak adımlar görüşülecek. Sisi'nin beraberinde iş dünyasından isimlerle Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

SAĞLIK, TURİZM VE SAVUNMA SANAYİ

LNG, yenilenebilir, madencilik başta olmak üzere enerjinin yanı sıra; sağlık, turizm ve savunma sanayiinde iş birliği gündemde olacak. Kahire'deki Yunus Emre Enstitüsü'nde 20 bin öğrencisi var. Her iki ülke de üniversiteler arası işbirliği, medya ve iletişim alanında çalışmaları artırıcı yöndeki çabalar ele alınacak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Diplomasi Politika Türkiye Güncel Gazze Dünya Mısır Mısır Eylül Sissi Diplomasi Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

ibrahim hantaş:

Rabia ne oldu

Yanıtla561
Göktuğ Alperen:

yav onun ipiyle kuyuya inilmeyeceğini tüm dünya anladı biz hariç

00
Hasan Kastamonulu:

Asıl Binali bey'e ne oldu?

00
ibrahim hantaş:

Rabia askıya kalktı

Yanıtla352
masteng aston:

Birsey demicem elbet ysrgilanicaksiniz

Yanıtla926
Yaw Hee:

Ne ülkenin prestiji kaldi ne tl nin değeri kaldi ne serefimiz kaldi ne halsiyetimiz ne demokrasi ne hak hukuk ne itibarimiz kanunsuzluk diz boyu muz cumhuriyeti oldu yeter nerede gerçek vatanseverler?

Yanıtla628
NediyonDegisik:

Hani Rabia. Rabia noldu la oldu gitti hepsi. Sadece gazze mi bence akdenizdeki gazlar ile alakali da konusacaktir. cunku en onemli konu bu olmali. ah bu politikacilar hepsi ayni

Yanıtla421
Hayri:

bahçeli haberlerini neden yoruma kapatıyorsunuz mimlenmiş 154 kişi arasına girmektenmi korkuyorsunuz 3-5 kişi daha artsın ne olur ki korkmayın

Yanıtla315
ismail Yasin:

gömlek değiştirmeye alışmışlar..

Yanıtla116
sade vatandaş:

oyunuzu sisiyemi binaliyeme vereceksiniz demişlerdi cemaat oyunu sisiye vermişti

Yanıtla19
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title