Haberler

Sisi'nin Darbeyi İsrail'e Haber Verdiği Ortaya Çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi'nin, Mursi'ye yönelik darbeyi 3 gün önce İsrail'e haber verdiği ve İsrail'den darbeyle ilgili tavsiyeler aldığı ortaya çıktı.

Mısır cuntasının yaptığı askeri darbe ile ilgili arka planda yaşanan gelişmeler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İsrailli askeri analist Roni Daniel, Mısırlı general Abdulfettah el Sisi'nin Muhammed Mursi'ye yönelik darbeden 3 gün önce İsrail'e haber verdiğini açıkladı.

İSRAİL'DEN HAMAS'I İZLEMESİNİ İSTEDİ

İsrail televizyonuna konuşan Daniel, el Sisi'nin İsrail'den, Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Filistin İslami hareketi Hamas'ı izlemesini istedi.

"TÜNELLERİ TAHRİP ET" TAVSİYESİ

Analist Daniel el Sisi'nin Hamas'tan korktuğunu ancak İsrail'in Gazze'de herşeyin sıkı gözetim altında olduğu yönündeki güvencesinden sonra korkusunun gittiğini belirtti. İsrail, el Sisi'ye tünelleri tahrip etmesini tavsiye etti.

Mısır'daki darbenin İsrail'in yararına olduğunu söyleyen Daniel, darbenin İsrail ve onun güvenliği için "acil bir çağrı" olduğunu öne sürdü.

Askeri analist, muhalif lider Muhammed el Baradey'in darbeden önce İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir kez görüştüğünü, darbeden sonra da bir kez görüştüğünü açıkladı.

YENİ HÜKÜMET LOBİSİ

Daniel'in söylediklerine göre İsrail el Baradey'e, Mursi sonrası yeni hükümetin Batı tarafından tanınması konusunda lobi yapacağı sözünü verdi.

Mısır ordusunun, Gazze tünellerini darbeden birkaç gün önce kapatmaya başladığı belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Muhammed Mursi İsrail Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title