Haberler

Son Dakika! Azerbaycan, Rusya'ya ait askeri helikopteri yanlışlıkla düşürdü

Güncelleme:
Abone Ol

Son dakika! Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya ait Mi-24 tipi askeri helikopterin Azerbaycan ordusu tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü belirterek, "Trajik kazadan dolayı üzüntülüyüz. Gerekli tazminatı hayatını kaybedenlerin ailelerine ödemeye hazırız" ifadeleri kullanıldı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya ait Mi-24'ün Azerbaycan tarafından "yanlışlıkla" düşürüldüğünü açıkladı.

Bakanlık, "Rus helikopteri radar dışında alçak irtifada uçmuştur. Daha önce bildirilmeyen alanda uçuş gerçekleştirmiştir. Yoğun savaş düşünüldüğünde ani karar verilmiştir. Gerekli tazminatı hayatını kaybedenlerin ailelerine ödemeye hazırız. Pilotların ailelerine başsağlığı dileriz. Özür dileriz." ifadelerini kullandı.

2 RUS ASKERİ ÖLDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya'ya ait bir Mi-24 helikopteri, Ermenistan/Yeraskh yakınlarında MANPADS ile düşürüldü. Mürettebattan 2 kişi öldü, 1'inin ise yaralı olarak tahliye edildiğini bildirdi.

Son Dakika! Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya ait askeri helikopter yanlışlıkla düşürüldüMi-24 tipi savaş uçağı

Mİ-24 HELİKOPTERİNİN ÖZELLİKLERİ

Rus yapımı Mi-24, dünyada kullanılmaya başlanan ilk saldırı helikopterindendir. Gövdesi çok sağlam bir zırhla kaplanmıştır. 12,7 mm'lik uçaksavar mermisine dayanabilir. Kokpiti, pilotları NBC (Nükleer, biyolojik, kimyasal) saldırılara karşı koruyabilir. 12,7 mm'lik bir topa sahiptir, güdümlü anti tank füzesi ve 57 mm'lik roket atabilir. Gövde içinde tam donanımlı 8 asker, 4 sedye 2400 kilograma kadar yük ya da mühimmat taşıyabilir ki bu onun en önemli özelliklerinden biridir.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Azerbaycan Rusya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (99)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

ERKEKLERSE HEMEN ÖZÜR DİLEMESİNLER RUSLAR SAĞLAM KOYAR ADAMA.

Yanıtla468
Sedat:

Tercübelisin herhalde çok bilmiş

426
mahmut:

mutlaka ermenisin anlasildi

424
selo:

sorun çıkmasın diye protokol gereği özür diliyorlar cahil sen ne anlarsın

517
Erkek:

Senin kıt aklın dünya siyasetini okuyacak kadar yeterli değil. Aklı olan nerede neyi nasıl yapacağını idrak edip doğru adımı atabilendir. Bir de kendini bilen aklı selim düşünen neden bir cephede savaşırken bir diğer cephe daha açıp gücünü azaltsın.At gözlüğü takma, geniş düşün, vizyonunu yenile. Cahiliye devrinin kelimeleriyle konuşma, neymiş erkekse. Ay çok banel. Senin düşünemeyeceğin kadar ince bir nüans var burada. Devlet yönetmek bu işte

213
Serdar:

Rusyayı Rusya yapan nazilere karşı yanyana çarpıştığı azerilerdir binlerce kişiyle ve bakü petrolü sayesinde hitleri yenmiştir. İkinci Dünya savaşında Azerbaycanın yaptıklarına bak istersen. Ermeni köpekler gibi tasmasını tutturmadığı için mi zoruna gidiyor canım. Sovyetlerden ayrılıp düzenli ordusu olmadığı zamanlarda rusyanın ağır silah ve tanklarla alıp ermeni itlerine teslim ettiği karabağı bugün tarih yazarak geri alıyor. Çeçenler ve azerilerden bahsederken iki kere düşün istersen sağlam dediğin ruslar kendi içindeki Çeçen harekatında bile binlerce kayıp vermiştir. Çok bildiğini düşünmüyorum.

212
Hüseyin:

Rus helikopterinin izinsiz işgal altındaki Azerbaycan toprağında ne işi var ne tazminatı ödüyorsun neden özür diliyorsun

Yanıtla233
Haha:

Korkudan

84
es:

ruslarda surıyede bızım askerlerı vurdu ödestık

Yanıtla429
Wwwwwwww:

Rus Bir şehit verir 120 şehit alır yanlışlıkla vurdum der

63
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title