Haberler

Korona nedeniyle kapasitesi dolu hastaneye giremeyen kadın, sokak ortasında doğum yaptı

Güncelleme:
Abone Ol

Meksika'da artan korona vakalarından dolayı kapasitenin dolduğu gerekçesiyle hastaneye alınmayan hamile bir kadın sokak ortasında doğum yaptı. Kameraya yansıyan olayda, doktorların hastaneden çıkarak kadının başına geldiği görüldü. Bir görgü tanığı yaşananları 'vahşet' olarak nitelendirirken, eyalet sözcüsü müdahaleyi savundu.

Latin Amerika'da artan koronavirüs (kovid-19) vakaları nedeniyle hastaneler kapasiteleri doldu. Oaxaca eyaletindeki Dr. Manuel Velasco Suárez Hastanesi'nde dolan kapasite nedeniyle 29 yaşındaki hamile bir kadın sokak ortasında doğum yapmak zorunda kaldı.

O ANLAR KAMERADA

Görüntülerde, bir grup doktorun doğum yapan kadını çevrelediği ve bebeğini doğurmasına yardım ettiği görüldü. Doğumdan sonra bebeğin bir battaniyeye sarılarak, acil girişinden hastaneye alındığı ifade edildi.

"TAM BİR VAHŞET"

Görüntüyü çeken Smith adlı görgü tanığı, yerel medyaya yaptığı açıklamada, " 10 dakika boyunca kadın sancılar içinde bağırdı. Hastaneden doktorlar dışarı çıktı ve müdahalede bulundu. Bu olay tam bir vahşet" diye konuştu.

MÜDAHALEYİ SAVUNDU

Öte yandan, Oaxaca Eyalet Sağlık Depertmanı Sözcüsü Juan Marquez'in ise hastanedeki kapasitelerin dolu olduğuna dikkat çekerek, sokakta doktorlar tarafından yapılan müdahaleyi savundu. Bir çok kişi Marquez'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Latin Amerika Meksiko Oaxaca Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

adımı yazayım mı:

ülkenin geldiği son hale bak yaaa. . geçmiş olsun ülkemmm

Yanıtla302
cahit:

arkadaşım meksika orası neden burada gibi yazıyorsun, bizim ülkemizde 2002 den beri böyle bir şey olmadı şükür

510
mexican citizen:

oku güzel kardeşim oku. meksika diyor. önce oku

213
antka:

avrupaymış ne avrupası be pislikler birde bizleri eleştirirler hadi ordan vijdansız yobazlar

Yanıtla148
??:

Bu kafayla mı eleştiriyorsun bir de Avrupa''yı :)) Haberde Meksika yazıyor, adam Avrupa''ya laf etmiş :) ah ah bizim okumayan cahil vatandaşlarımız. . . .

214
yyy:

Meksika nın nerde olduğunu öğren önce ANTKA

00
hahaha:

bunlar her habere inananlardan kim bilir mevzu ne corona diye yapıştırmışlar :d

00
Murat:

Meksika...

00
Off of:

Meksika’yı avrupada sanıyor.

00
fff:

Kadının psikolojisini düşünemiyorum

Yanıtla014
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title