Haberler

Son Dakika: Rusya'dan dünyayı endişelendiren mesaj: Putin, tehdit halinde nükleer silahlara başvurabilir

Güncelleme:
Abone Ol

Son dakika: Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rusya'dan dünyayı endişelendiren bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkelerine yönelik varoluşsal bir tehdit görmeleri durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, CNN televizyonunda Christiane Amanpour'un programına konuk olarak Rusya- Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

NÜKLEER TEHDİT

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hangi şartlar altında Rusya'nın nükleer imkanlarını kullanacağına ilişkin soruya Peskov, "Ortada ülkemiz için varoluşsal bir tehdit olursa, bu olabilir." yanıtını verdi.

"PUTİN HENÜZ AMAÇLARINA ULAŞAMADI"

Peskov, Putin'in şu ana kadar Ukrayna'daki amaçlarına ulaşıp ulaşmadığının sorulması üzerine, "Henüz değil. Henüz amaçlarına ulaşamadı." yorumunda bulundu.

"PLANLAR AMAÇLAR DAHİLİNDE İLERLİYOR"

Ukrayna savaşını "özel askeri harekat" olarak nitelendiren Peskov, "Operasyonumuz önceden belirlenen planlar ve amaçlar dahilinde ilerliyor." dedi.

4 ŞARTLARI VAR

Peskov, bu operasyonun amacının ise Ukrayna'nın askerlerden arındırılması, tarafsızlığının sağlanması, milliyetçi unsurların ortadan kaldırılması, Kırım'ın Rusya'ya bağlılığı ile Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığının tanınması olduğunu sözlerine ekledi.

PESKOV, UKRAYNA'DA SİVİLLERİ HEDEF ALDIKLARINI REDDETTİ

Putin'in Ukrayna halkına değil, NATO'ya katılmak isteyen ve ülkelerinde Rusçayı yasaklayan kişilere kızgın olduğunu belirten Peskov, bazı Ukraynalıların kendileriyle iş birliği yaptığını da dile getirdi. Peskov, "Sivillerin hedef alınması bizim ordumuzda yasak, Ukrayna'daki bazı unsurlar sivilleri kalkan olarak kullanıyor bu da sivil ölümlerine yol açıyor." diye konuştu.

Rusya'nın Minsk Anlaşmalarını ihlal ettiği söylemlerine de karşı çıkan Peskov, "Minsk'i yok sayan Putin değil Ukrayna'dır." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Huseyin Koc:

Basvur bakayim haydi kolaysa bak Amerika ne yapiyor sana

Yanıtla7126
adem :

amerika da kim? biz nuklere kafa atan adamız

24
Beyaz Eşekli Prens:

Nükleer füzelere güveniyor zaten savaşma kabiliyeti yok cesaret yok.64 km lik konvoy 50 kmlik mesafeye ilerleyemedi.5 tane bayraktar duman etti hepsini

Yanıtla3144
Mete HAN:

Üsame bin Ladin'i öldürmek kolay.Putin'e operasyon yapın da görelim!

Yanıtla545
burakk:

Yaparlar. Ama ne pahasına?

02
T:

Korkak Terörist Putin nükleere başvurduğu an 1 gün içinde tüm Rusyayı haritadan silerler

Yanıtla1320
Narter Nart:

varoluşunuz insanlığı savaş, ölüm ve katliamdan başka ne vermiş ki.İnsanlık için iyi ne yaptınız. neyi icat ettiniz neyi keşfettiniz. Tehdit etme at. senin nükleerinden korkan kim..sen nükleerini kullan. İnsanlık için sonsuza dek senin durdurulman lazım.

Yanıtla517
T:

Başvurduğu an Terörist Rusya kül olur

Yanıtla810
Altay Bozkurt:

NÜKLEER SILAH KULLANIRSA! BU KENDI SONUNUN BASLANGICI OLUR!

Yanıtla46
Sevda Gül :

Baska ülkelerinde nükleer silahi var onlarda sizi yok eder aptal

Yanıtla45
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title