Haberler

Son Dakika: Türkiye'den Montrö Boğazlar Sözleşmesi açıklaması: Tüm senaryolar çalışıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Son dakika: Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime dair açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Montrö Boğazlar Sözleşmesi tartışmalarıyla ilgili olarak "Montrö Sözleşmesi'nin bu tip durumda Türkiye'nin kararları açısından ne anlama geldiği konusunda bütün senaryolar çalışılmıştır. Önümüze gelecek çeşitli durumlarla ilgili hazırlıklar tamamlanmıştır, projeksiyonlar yapılmıştır" dedi.

Rusya'nın operasyon başlattığı Ukrayna'yla ilişkin Türkiye'nin duruşu ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi tartışmalarıyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın harekatı hakkında açıklamalarda bulunan Çelik, "Dün sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Putin'le kapsamlı bir görüşmesi oldu. Sayın Putin kendi bakış açısından olayın safahatını sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştı. Bugün itibariyle uluslararası hukuku ağır biçimde ihlal edildi. Haksız ve hukuksuz eylemdir. Çok vahim sonuçları olacaktır. İlk baştan itibaren Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana olduğumuzu, ilkelerimiz gereği güçlü şekilde savunacağımızı ifade ettik." dedi.

"TÜRKİYE, NATO ÜYESİ OLARAK TUTUMUNU SÜRDÜRECEKTİR"

Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu belirten Çelik "Toprak bütünlüğü ve siyasi birliğin korunması için üstüne düşenin yapılacağını söylenmişti. Kuşkusuz bu saldırganlığın sonuçlarını tümüyle reddettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bir yandan NATO, Rusya ve Ukrayna ile ilişkilerimiz var. Türkiye bir NATO müttefiki olarak burada. Şimdiye kadar yapıcı tutum sürdürdü. Bundan sonra da NATO üyesi olarak bu tutumunu sürdürecektir. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğiz." ifadelerine verdi.

"TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN İLGİLENDİREN DURUMLAR VAR"

Çelik, sözlerini "Bu dosya içerisinde Türkiye'yi yakından ilgilendiren durumlar var. Kırım Tatarı kardeşlerimizin durumları, onların içindeki bulundukları hal ile yakından ilgiliyiz. Ukrayna Parlamentosu'ndaki Kırım Tatarı milletvekilleriyle yakından temas içindeyiz. Ukrayna'daki vatandaşlarımızla yakın temas içindeyiz. Oradaki diplomatik misyonlarımız görevlerine devam ediyorlar. Bu gün maalesef bir vatandaşımızın yanlış yaklaşımı video olarak yayıldı. Diplomatik misyonumuz görevlerinin başındadır. Oradaki devlet görevlilerimiz vatandaşlarımızın hizmetindedir" diyerek sürdürdü.

"BÜTÜN SENARYOLAR ÇALIŞILMIŞTIR"

Montrö Boğazlar Sözleşmesi tartışmalarıyla ilgili Çelik, "Karadeniz'in güvenliği kapsamlı bir şekilde değerlendiriliyor. Montrö Sözleşmesi'nin bu tip durumda Türkiye'nin kararları açısından ne anlama geldiği konusunda bütün senaryolar çalışılmıştır. Önümüze gelecek çeşitli durumlarla ilgili hazırlıklar tamamlanmıştır, projeksiyonlar yapılmıştır. Hukuki açıdan çalışmalar yapılmıştır. Süreci takip etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İstanbul Boğazı Çanakkale Türkiye Ukrayna Rusya Politika Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

Nurullah Ak:

Yüce ALLAH ın izniyle Rusyanında Amerikanında hakkından geliriz eski Türkiye artık yok

Yanıtla586209
Musti40 :

Şimdilik bizden uzak dursunlarda

9310
KARAYEL:

hehe... iki külüstür SIHA ilemi yapacaksin?

63
Hamit Gündoğdu:

Eski Türkiye olsaydı şimdi tavrını net koymuştu. Sana şu anki senin düşünce yapın nedeniyle 2 gün sonra aç kalacağını bil yeter ve hayal kurmaktan vaz geç

26
FIRAT PEKDAĞ:

yav he he

13
Orhan Demiral:

Montrö ne zaman yapılmış. 2000 den sonra mı

Yanıtla10711
Gökhan Güler:

99 da

43
ahmet güçlü:

Ukrayna'nın elinde olan 2 bölge Donetsk ve Lugansk sürekli ırkçılık yüzünden katliam yapılıyor , halk bastırılıyor vb. sürekli ayrımcılık ve zulüm yapılıyor. Bağamsızlık için Putin'den yardım istediler

Yanıtla910
Serhat San:

Afrikada safaride değilmiydi biziö başgan. Aslan kadar aslan. Bilemedin 5 metre. Bu iş bizi aşar. Esed diyip suriyeye bulaştık. Kırım diyip postamızı koyaydık yaaa.

Yanıtla126
burakk:

Çok değerli fikirlerin var, harcanma buralarda..:)))

13
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title