Haberler

'Soykırım' Sözü İçin Erdoğan'a Minnettarım

Abone Ol

Rabia Kadir "Türk Halkının Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine Sahip Çıkmasından ve Özellikle Başbakan Erdoğan'ın Olayları Soykırım Diye Nitelendirmesinden Minnettarım" Dedi.

Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kadir, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda "Türk halkının Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine sahip çıkmasından ve özellikle Başbakan Erdoğan’ın olayları soykırım diye nitelendirmesinden minnettarım" dedi.

ABD’de sürgünde yaşayan, Uygur Türklerinin "Ana"sı 62 yaşındaki Rabia Kadir, "Bizim mücadelemiz, şimdi dünya basınına taşınmıştır. Bu sefer geleceğimize ümitle bakıyoruz. Bütün Türk halkı, ataları aynı olan Doğu Türkistanlı kardeşlerini bağrına bastı. Bunun için çok minnettarım ve ben bu trajedinin zaferle biteceğine inanıyorum. İnşallah bu sefer bütün dünyanın ve Türk halkının desteğiyle biz bu işin sonuna çıkacağız" diye konuştu.

Çin’de Türk olmak

Çok kısa süre içinde Türkiye gelmek istediğini, ancak gününü belirlemediklerini söyleyen Kadir, Çin’de Türk olmakla başka bir millet olmak arasında çok büyük fark olduğunu" ifade etti. Kadir, "Biz Türk olduğumuz için Çin’in önünde ’pantürkist’ olarak nitelendiriliyoruz. Bütün Uygur Türkleri bu lakap altında cezalandırılıyordu. 11 Eylül saldırılarından sonra da Müslüman olduğumuz için terörist-dinci gibi lakaplar eklendi. Bizim Türk ve Müslüman olmamız Çin’in işine gelmiştir. Yıllarca bu yüzden bize işkence ettiler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title