Haberler

Striptizci de Vergi Ödeyecek

Abone Ol

Norveç'te Temyiz Mahkemesinin Geçen Yıl Striptizin Sanat Olduğuna Hükmesinden Sonra Vergi Muafiyetinden Yararlanan Striptiz Gösterileri, Bu Yıl Vergiden Kaçamayacak.

Norveç'te temyiz mahkemesinin geçen yıl striptizin sanat olduğuna hükmesinden sonra vergi muafiyetinden yararlanan striptiz gösterileri, bu yıl vergiden kaçamayacak.

MODERN ZAMANLARIN EN ÜNLÜ STRİPTİZCİSİ DİTA VON TEESE -Foto-galeri

Norveç hükümetinden yapılan açıklamada, 2007 yılı için maliye kanununda yapılan değişiklikle striptiz gösterilerine giriş biletlerinin yüzde 25 vergilendirileceği duyuruldu.

Maliye Bakanı Kristin Halvorsen, striptizin bundan böyle ticari bir etkinlik olarak kabul edilmesi, dolayısıyla vergiye tabi olması için kanunda değişiklik önerirken, hükümetin geçen yıl Yüksek Mahkemenin "striptizin sanat olduğu" yolundaki kararına karşı bir yol bulmaya çalıştığı belirtildi.

Oslo Yüksek Mahkemesi, geçen yıl, striptiz yapılan özel kulüplerin giriş biletlerinin KDV'den muaf olmasına yönelik önceki bir mahkeme kararını onaylamış ve mahkemenin 3 yargıcı da oy birliğiyle striptizin bir sanat olduğuna hükmetmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title