Haberler

Suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri Haniye için 1 günlük milli yas ilan edildi

Güncelleme:
Abone Ol

İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için Türkiye'de bugün 1 günlük milli yas ilan edildi. Haniye için ayrıca bugün tüm camilerde sela verilecek ve gıyabi cenaze namazı kılınacak. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin Davasına olan desteğimizi göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin şehadeti sebebiyle yarın 1 günlük milli yas ilan edilmiştir." ifadelerini kullandı.

İran'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'daki cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu başkent Tahran'da suikasta uğradı. Haniye'nin öldüğünü doğrulayan Hamas, "Haniye, siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü." ifadelerini kullandı. Hamas ve İran Devrim Muhafızları, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirtti.

HANİYE İÇİN 1 GÜNLÜK MİLLİ YAS KARARI

Haniye'nin vefatı sonrası Türkiye'den milli yas kararı geldi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, X'teki sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan, "Filistin Davasına olan desteğimizi göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin şehadeti sebebiyle yarın 1 günlük milli yas ilan edilmiştir." dedi.

Suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri Haniye için 1 günlük milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımının devamında "İsmail Haniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yad ediyor, şahsım ve milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

TÜM CAMİLERDE SELA VERİLECEK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Haniye'nin şehit edilmesi münasebetiyle Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildiğini" hatırlattı. Erbaş, Haniye için bugün tüm camilerde sela verileceğini ve cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu.

HANİYE SUİKASTI

Hamas lideri İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas Hareketi alçak suikasttan İsrail'i sorumlu tuttu.

Suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri Haniye için 1 günlük milli yas ilan edildiİsmail Haniye

1962 yılında Gazze'deki bir mülteci kampında doğan İsmail Haniye, Hamas'ın kuruluşundan bu yana önemli bir isimdi. İsrail tarafından birçok kez hapse atılan Haniye, 2003 yılında İsrail'in suikast girişiminden kurtulmuştu. 3 yıl sonra Hamas'ın seçimleri kazanmasının ardından kısa bir süre Filistin Başbakanı olan Haniye, 2017 yılında Hamas'ın siyasi büro başkanlığına seçilmişti. Haniye, Katar, ABD ve Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerde Hamas heyetine liderlik ediyordu.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Dünya

İsmail Haniye İsmail Haniye Sosyal Medya Milli Yas Milli Yas Filistin Türkiye Tahran Güncel Dünya Medya İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (46)

VEFA:

Ben yaş mas tutmuyorum. Beni ilgilendirmez. Beni, vatanımın evlatları alakadar ediyor.!...

Yanıtla66116
Emir Güler:

TÜRKİYE'NİN SINIRLARI DIŞARISINDA KALANLAR İÇİN ÇOKTA FİFİ!!!

3739
Mr.Kurdullah:

Müslüman bir lider ölünce veya öldürülünce müslümanlar yas tutar. Bunu anlayamayan imanını kontrol etsin derim

Yanıtla9859
VEFA:

Benim için Müslümanlık tan önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, LAİK devlet gelir. Herkes kendi dinine göre devleti yönlendirmek isterse bu ülkenin hali nice olacak!..

5862
Savas Ozturk:

Herkesin dini kendine kardeşim müslüman olan adam müslümanlığın şartlarını yerine getirir ortalıkta müslümanım diyip show yapmaz

2747
A Alkan:

Din ve devlet işleri ayrı Türkiye islam cumhuriyeti değil. Türkiye Cumhuriyeti laik sosyal hukuk devletidir. Anayasasında bu yazıyor.

319
Akıllı olmalıyız:

Ben müslüman olduğu için değil. filistin için üzüldüm.

81
Güven önemlş:

herkesin her türlü mağduriyet beni üzer. inancı kendi tercihidir, herkesin sevabı günahı kendine sorulacak

04
Güven önemlş:

ne alakası var, hangi müslüman, nerde, 1 yıldır ölümleri seyredenler mi, benim imanım iyi sen imanını kontrol et

10
Taner Gürbüz:

Çok şükür yeni geldi aklımız başımıza Allah seninledir Güzel insan mekanın cennet olsun

Yanıtla6653
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title