Haberler

Suikasttan bir gün önce görüşmüşler! Bakan Fidan'dan Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklama

Güncelleme:
Abone Ol

Tahran'da suikasta kurban giden Hamas lideri İsmail Haniye, dün İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ayak üstü sohbet etmişti. Söz konusu görüşmeye ilişkin görüntüler de ortaya çıkarken Haniye'nin ölümüne ilişkin açıklama yapan Bakan Fidan "Şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır" dedi.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere gittiği Tahran'da suikast sonucu öldürülmesi dünya gündemine bomba gibi düştü.

Haniye'nin Pezeşkiyan'ın dün gerçekleşen yemin töreninde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ayak üstü sohbet ettiği görüntüler ortaya çıkarken, video iki ismin keyifli bir şekilde konuştukları görülüyor.

Suikasttan bir gün önce görüşmüşler! Bakan Fidan'dan Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklama

"ŞEHİT EDİLDİĞİNİ DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Haniye'nin öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı; "Değerli Kardeşim İsmail Haniye'nin İran'da şehit edildiğini derin bir üzüntüyle öğrendim.

Yaşamını Filistin davasına, Filistin'e barış ve huzur gelmesine adamıştı. Ateşkes sağlanması için son dönemde harcadığı çabanın şahidiyiz. Aile fertleri İsrail tarafından katledildiğinde dahi barışa olan inancını bir an olsun yitirmedi.

"DİRENİŞİN SEMBOLÜ HALİNE DÖNÜŞMÜŞ BİR ŞAHSİYETTİ"

İsmail Haniye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

Suikasttan bir gün önce görüşmüşler! Bakan Fidan'dan Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklama

Suikasttan bir gün önce görüşmüşler! Bakan Fidan'dan Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklama

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsmail Haniye Hakan Fidan Politika Filistin Tahran Kurban Güncel Dünya İran Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Köfteci Jardel:

Kardeşim bize ne? Kendi derdimiz bize yetiyor. Karışmayın şu Ortadoğu meselelerine.

Yanıtla6613
Emre Selm:

bu gün bize ne diyenlere geldi sıra

417
Spartacüs MartinLuther:

Osmanlı hikayesi başlarına yıkıldı oyüzdendir.

22
Alp ALGAN:

İran güvenliksiz ve ne yapacağı belli olmayan bir ülke. Füze ile başkentte bir araç vuruluyor. Saldırı başkası tarafından yapıldı ise nasıl bu kadar başarılı oldu? Ya da kendileri mi yaptı? Hiç mi bir radar sistemi hava savunma sistemi yok? Var bir iş....

Yanıtla024
Mert Kalyoncu:

En son Arapların ve onların kardeşi Yahudilerin iç meselelerine karıştığımızda 5 milyon Suriyeli gelmişti ülkemize. Şimdi o 5 Milyon oldu 13 Milyon. Hatalarımızdan ders almazsak milyonlarca mülteci daha gelir.

Yanıtla77
Yasef Behar:

Ne dıyeyım gerıde kalan bır hatıra resmî

Yanıtla32
Yunus karakaş:

Filistin için ölenler var. Filistin için kinayanlar var.

Yanıtla02
Emin Görmecikli:

dikkat etmek lazım mosad ajanı yakaladın yok et

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title