Haberler

Superman'den anayasayı kabul ettiremeyen Başkan'a destek

Güncelleme:
Abone Ol

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric konuşma yaptığı sırada, süper kahraman kostümü içinde bisikletini sürerek başkanın etrafında dolaşan küçük çocuğun videosu gündem oldu. Görüntüler Boric'in Şililileri, reddedilen yeni anayasayı desteklemek üzere oy kullanmaya çağırdığı sırada kayıt edildi.

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, büyük çoğunlukla reddedilen anayasayı kabul ettirmek için bir konuşma gerçekleştiriyordu. Boric'in konuşma yaptığı sırada Superman kıyafeti ile bir çocuk, bisikletiyle başkanın etrafında dönmeye başladı. Sosyal medya da gündem olan görüntülerde Superman'in başkana destek verdiği yorumları yapıldı.

ANAYASANIN İÇERİĞİ

Şili'de hazırlanan yeni anayasa, devlet çalışanlarının yarısının kadınlardan oluşması, ülkedeki 11 yerli topluluğun tanınarak Şili'nin "çok uluslu ülke" olarak tanımlanması, cumhurbaşkanı adayı olma yaşının 35'ten 30'a düşürülmesi, kürtajın yasal hale getirilmesi, Senatonun kaldırılması ve yerine Bölgeler Meclisi kurulmasını içeren388 maddeden oluşuyordu.

ANAYASA KABUL EDİLMEDİ

Pazar günü yaklaşık 7.9 milyon Şilili anayasa taslağına karşı oy kullanırken 4.9 milyon Şilili lehte oy kullandı ve bu durum anayasanın kabul edilmesini destekleyen ülkenin genç başkanına zarar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Şili Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title