Haberler

Tacikistan'da skandal görüntüler! Yetkililer başörtülü kadınları hastanelere almamaya başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Tacikistan'da hastane personelinin başörtülü kadınları hastaneye almadığı anlar sosyal medyada büyük tepki topladı. Görüntülerde personelin kadınlara müdahale ettiği ve başörtülerinin takılma şeklini değiştirdiği görülüyor.

Nüfusunun yüzde 98'i Müslüman olan Tacikistan'da, hastaneye başörtüsüyle girmeye çalışan kadınların engellendiği o anlar kameralara yansıdı.

Tacikistan'da ilk önce kamu kuruluşları ve okullarda yasaklanan tesettür, geçtiğimiz günlerde tamamen yasak kapsamına alınmıştı. Çıkarılan yasa ile başörtüsü takılması, ithal edilmesi, satılması ve reklamıyla ilgili yasakları ihlal edenlere para cezası verileceği açıklanmıştı.

İÇERİ GİRMELERİNE İZİN VERMEDİLER

Tepki çeken karar ülkede birçok alanda hayata geçirilmeye başladı. Bir hastanede çekilen görüntülerde, yetkililerin başörtülü kadınları içeri sokmadığı görüldü. İçeri girmek isteyen bazı kadınlar, başörtülerini indirmek zorunda kaldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İnsan Hakları Tacikistan Tacikistan Hastane Yaşam Dünya İnsan Hakları Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (61)

Düsünür:

Ulkenin %98 i muslumanmis %2 lik kismina karsilik verememisler mi ?

Yanıtla175530
ismail Yasin:

biz verebildik mi yıllarca...

87676
ekolojixx a:

Egitim eşitlik dengelerini degiştirir dosdum egitim ve sosyal bilinç yoksa %98 oranı %2 ye malup olur ,Gelişmek için Laiklik sistemine geçip Çağdaşlaşmalılar

23860
Alp ALGAN:

Zamanında bizde de böyle boş işlerle uğraştılar. Çok şey kaybettik. Zaman ve güç. İnsanlar edep ve ahlak çerçevesi içinde örf ve adetine, yaratılışın getirdiği fıtrata uygun olduktan sonra istediği gibi giyinir. Başı kapalı olsa sana ne açık olsa sana ne.

28260
Ali :

Ne inananlara karışsınlar, ne de inanmayanlara. Kanun buna göre düzenlenmelidir. Halkın benimsediği şeylerin aksini dikte etmek toplum huzurunu bozar.

Yanıtla18393
Vatan Daş:

Bu yasaklar türkiyede uygulanırken inanabiliyordunuz ama

Yanıtla59240
sevgi oz:

Vatan Daş geçmişte yapılan yanlışları desteklemiyorum ama Turkiye'de baş örtülü diye birinin sağlık hizmetlerinden mahrum edildiğini savunmak ta gerçekleri çarpıtmak olur. Artık geçmiş geçmişte kalsın, bundan sonrasında herkesin herkese saygı gösterdiği bir Türkiye'miz olsun, zaten önümüzde küresel ısınma, adaletsizlik, gelir dagilimi esitsizligi gibi ilgilenmemiz gereken bir cok dert var..

2061
Oğuzhan Y:

yeterince yasak uygulanmış olsa şimdi bu durumda olmazdı ülke,demek ki devlet şimdiye kadar hep eşit davranmış halkına,hukuku üstün saymış.Türbanı takan kötü niyetli utanç verici işler yapıyor ve bu islama sayılıyor,toplum islamdan hızla uzaklaşıyor,demek ki yol doğru yol değil.

20
Acak Ak:

halkın %95 kağıt üzerinde Müslüman imiş gerçekten öyle olsaydı sonuç böyle olmazdi

Yanıtla36148
Medeni Direkci:

Türkiye'yi çok geriden takip ediyorlar

Yanıtla9158
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title