Haberler

İran medyası yazdı! Tahran'daki THY ofisi, başörtüsü kurallarına uymayan kadın çalışanlar nedeniyle mühürlendi

Güncelleme:
Abone Ol

İran polisinin Türk Hava Yolları'nın Tahran'daki ofisine giderek şirket çalışanlarını "başörtüsü kurallarına uymaması" nedeniyle uyardığı, İran vatandaşı olan çalışanların polislere zorluk çıkarması sonrası ofisin kapatıldığı öne sürüldü. Türk Hava Yolları konuyla ilgili henüz bir yorumda bulunmadı.

THY'nin İran'ın başkenti Tahran'daki ofisinin kapatıldığı iddia edildi.

İran medyasının bildirdiğine göre; THY ofisindeki kadın çalışanlar zorunlu başörtüsünü takmayı reddetti. Yarı resmi Tasnim haber ajansı, polis memurlarının Türk Hava Yolları ofisine giderek şirket çalışanlarının "başörtüsü kurallarına uymaması" nedeniyle ilk uyarıyı yaptığını bildirdi.

THY'DEN HENÜZ SES YOK

İran vatandaşı olan çalışanların polislere zorluk çıkardığı ve bu durumun ofisin kapatılmasına yol açtığı belirtildi. Tasnim'in raporuna göre, çalışanların davranışları nedeniyle polis ofisi mühürledi. Türk Hava Yolları, Tahran'daki olayla ilgili henüz bir yorumda bulunmadı.

BİREYSEL PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Öte yandan; 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin Eylül 2022'de ahlak polisi tarafından tutuklanmasının ardından ölmesi üzerine İran genelinde kitlesel protestolara yol açtı. Bu gösteriler büyük ölçüde yatışmış gibi görünse de, bazı İranlı kadınların örtüsüz kalma tercihi, ülkenin teokrasisine yeni bir meydan okuma oluşturuyor.

ÇALIŞANLARININ BAŞÖRTÜSÜ TAKMAMASINA İZİN VEREN YÜZLERCE İŞLETME KAPATILDI

İran makamları, kadın çalışanlarının başörtüsü takmamasına izin veren yüzlerce işletmeyi kapattı. Bu uygulama, haziran ayında yapılan İran cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar yoğunlaştı. Eski Başkan İbrahim Reisi'nin ölümünün ardından yerine geçecek kişinin belirlendiği seçimlerde de bu durum sürdü.

Türk Hava Yolları'nın Tahran ofisindeki olay, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettiği gün gerçekleşti. Pezeşkiyan, ülkenin zorunlu başörtüsü yasasını gevşetme ve Batı ile ilişkileri geliştirme vaadiyle sertlik yanlısı Saeed Jalili'yi mağlup etti.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Türk Hava Yolları Politika Tahran Kadın Dünya Hukuk Polis İran İran Hukuk Kadın Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

Casus:

Her islam ülkelerinde İslamiyet anlayışı farklı! O yüzden aralarında birlik beraberlik yok! Demek ki Islamiyetin Allah’la bir alakası yok! Var diyen çıkarsa hangi ülkede doğrusudur söylesin!

Yanıtla7055
Akıncı:

İslamiyet anlayışı tektir. Uygulayan ülkeler var, uygulamayan ülkeler var. Biz laik bir ülke olduğumuzdan uygulanmıyor. Şeriatle yönetilen ülkelerde uygulanabiliyor. Sahih olan 6 büyük hadis kitabı vardır. Bunların hiçbiri birbiriyle çelişmez. Ehli sünnet te bunun üzerinedir...

2752
Göktuğ Alperen:

çünkü farklı bölgelerde ve zamanlarda yazılmış bir ton hadis var mesela buhari özbekistandan yazmış görmediği yer hakkında görmediği insan hakkında hadis vs vs kendiyle çelişen bir sürü ayet var ondan

4223
Cabbar aga:

İslam’daki kurallar tektir sadece bazı uygulamalar gerek coğrafya gerekse farklı nedenlerden değişik uygulanabiliyor ama kesin kurallar aynidir ve değişmez nasıl anayasanın belirli kuralları değişmez değiştirilmezse Buda onun gibidir yani İslamın Allah la alakası olmadığını söylemek sadece cehalettir

1343
Halit:

cahille tartışılmaz

22
Alkurt:

Yorulduk başörtüsü tesettürden

Yanıtla4356
Akıncı:

Git başörtüsü yasak olan ülkede yaşa o zaman.

3434
Ejderha Dövmeli Herif:

İşte bu yüzden islam ülkesi gelişemez. Çünkü yabancı bir şirket yatırım yapmaz. Yapsada kendi çalışanları değil seninkiler olur. Oda duruma göre yetersiz olur. Gelende senin kurallarınla çalışmaz. Şimdi anladınız mı islam şeriatı olan ülkenin neden gelişmediğini. 10bin yıl daha geçse yerinde sayar bunlar.

Yanıtla1014
Halit:

cahil herif

34
Murat Vural:

Şii İran müslüman mı ???

Yanıtla78
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title