Haberler

Taliban'ın 'İki Numarası' Yakalandı

Abone Ol

Taliban'ın İki Numaralı İsmi Molla Abdülgani El Baradar'ın Pakistan'ın Karaçi Kentinde Yakalandığı Bildirildi.

Taliban'ın iki numaralı ismi Molla Abdülgani El Baradar'ın Pakistan'ın Karaçi kentinde yakalandığı bildirildi.

New York Times gazetesinin haberine göre, Taliban'ın ruhani lideri Molla Muhammed Ömer'den sonra örgütün iki numaralı ismi ve Usame Bin Ladin'in kurmaylarından olan Baradar birkaç gün önce ABD'li ve Pakistanlı istihbarat görevlilerinin Karaçi kentindeki ortak operasyonuyla yakalandı.

Gazete, ABD hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, birkaç gündür Karaçi'de gözaltında tutulan Taliban liderinin ABD'li ve Pakistanlı yetkililer tarafından sorgulandığını bildirdi.

Taliban'ın en üst düzey komutanlarından Baradar'ın Afganistan'da savaşın başladığı 2001'den bu yana yakalanan en önemli örgüt yetkilisi olduğu ifade edildi.

Associated Press haber ajansına konuşan ABD'li ve Pakistanlı istihbarat yetkilileri de Baradar'ın yakalandığı bilgisini doğruladı.

Taliban'ın askeri konseyinin başında bulunan Baradar, Afganistan'ın güney ve güneybatısındaki askeri operasyonları yönetiyordu. Baradar, 2001 yılında devrilen Taliban rejiminin de savunma bakanıydı.

TALİBAN YALANLADI

Beyaz Saray, CIA ve Pentagon konu hakkında henüz bir açıklama yapmazken, Taliban, örgüt liderinin yakalandığı haberini yalanladı.

Reuters'e konuşan bir Taliban sözcüsü, Baradar'ın halen daha Afganistan'da örgütün askeri ve siyasi eylemlerini yönettiğini belirterek,  ABD'yi dikkatleri kendi yenilgilerinden başka bir yöne çekmeye çalışmakla suçladı.

Washington, Baradar'ın yakalanmasının, Taliban'a karşı Afganistan'da yurütülen "Müşterek Operasyon"da karşılaşılan direnişi zayıflatmasını umuyor. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title