Haberler

Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyor

Güncelleme:
Abone Ol

ABD'nin çekilmesi sonrasında Taliban, bugün Afganistan'ın başkenti Kabil'in de kontrolünü ele geçirirken, Rusya'dan yaşanan gelişmelerle ilgili dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Afganistan'daki durumun ABD'nin ülke üzerinde yaptığı deneyin sonucu olduğunu belirterek "Dünya, Washington'un tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, sosyal medya hesabından Afganistan meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ABD, AFGANİSTAN ÜZERİNDE DENEY YAPIYOR"

Ülkede oluşan durumun "şaşırtıcı" ve "gerçek" olduğunu kaydeden Zaharova, ABD'nin Afganistan üzerinde deney yaptığını ifade etti.

"DÜNYA, TARİHİ DENEYİN SONUCUNU DEHŞETLE İZLİYOR"

Zaharova, "Afganistan'da ABD'nin düşünce sürecinin sonucu olan iki gücün yüzleşmesi devam ediyor. Dünya, Washington'un tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyor" değerlendirmesinde bulundu.

YÖNETİM TALİBAN'A DEVREDİLİYOR

Afganistan'da ilerleyişini sürdüren Taliban, bu sabah saatlerinde başkent Kabil'e girdi. Bu haber sonrası peş peşe açıklamalar gelirken Afganistan İçişleri Bakanlığı, yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Maria Zaharova Afganistan Türkiye Rusya Kabil Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

VAHAP YILMAZ :

Sovyetlerin 15 bin askeri Aganistan'da yok oldu. Abd de çok iyi olduğu için değil askeri, maddi büyük kayıplar verdiği için Afganistan'dan çekildi. Afganistan işgalci güçlere mezar oldu herzaman. Raşid Dostum ve bugünlerde kaçacak Afgan yönetimi Abd kuklası, Taliban ise Afgan halkıdır...

Yanıtla8083
Timur Cakir:

Taliban afgan halkıdır diyor!!!Amerikayla çekilme anlaşması yapan kim bak bakayım!Bu kadar dar kafalı olmayın!Senin gibi dar görüşlü insanlarıda bilirim.Senin gibiler burdada iç savaş çıkacak diyen tiplerdir....

1320
Meltem Aydoğan:

gerçekten çok doğru söylediniz,Taliban asıl afgan halkıdır kaçan hükümet ise devleti yıllarca sömürmüştür.

22
by nokta:

Abd nin getirdiği özgürlük daha önce ırak a da getirmişti

Yanıtla6114
Ru Fet:

hehe amerika afganitandan kovuldu

1817
ahmet say:

japonya güney koreyede özgürlük getirmişti

04
Etkar Hakan:

Bana göre aslında hiç bir şey göründüğü gibi değil. ABD'nin çekildiği ve Afgan güçlerinin kaçtığı görüntüsü, gerçekte sinsi ve garantici Taliban'ın yakın korumalarıyla saklandığı delikten çıkması ve kendi ayaklarıyla tıpış tıpış tuzağın içine çekilmesi için yapılmış planlı ve zekice bir senaryodan ibaret ! Yıkıcı ABD birlikleri pusuda ve son darbeyi indirecek olan birlikler ise yerin altında saklanıyor olmalı.. Yakında herkes tarihteki gibi yeni bir Truva Atının varlığına şahitlik edecektir !

Yanıtla101
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title