Haberler

Terör Zanlılarının Gözaltı Süresi Uzatıldı

Abone Ol

Danimarka'da, aynı medya grubuna ait Jyllands Posten ve Politiken gazetelerine yönelik bombalı saldırı hazırlığı içinde oldukları gerekçesiyle yakalanlardan 3'ü mahkemeye çıkarıldı.

Danimarka'da, aynı medya grubuna ait Jyllands Posten ve Politiken gazetelerine yönelik bombalı saldırı hazırlığı içinde oldukları gerekçesiyle yakalanan 4 kişiden 1'i serbest bırakılırken 3'ü mahkemeye çıkarıldı. Glostrup Mahkemesi terör zanlısı 3 kişi'nin gözaltı süresinin 4 hafta uzatılmasına kakar verdi. 3 Zanlı cezaevine gönderildi. Serbest bırakılan zanlının ise 26 yaşındaki Iraklı mülteci olduğu ancak hakkında iddianın devam ettiği bildirildi. Gözaltına alınanlar ise İsveç'te ikamet eden Tunuslu 44 yaşındaki MD, Lübnan asıllı İsveç vatandaşı 29 yaşındaki MA ve İsveç vatandaşı 30 yaşındaki OA oldular. Stockholm'de yakalanan 37 yaşındaki Tunuslu Sahbi Ben Mohamed Zalouti de çakırıldığı mahkemece tutuklandı. Danimarka'da yakalanan 3 Zanlının üzerinde bir makineli tabanca ve 36 mermi, 9 mm'lik bir tabanca ve 36 mermi ile bir susturucu ele geçirildi. Duruşmada savcı görevini gizli servis PET'in hukuk bölümü şefi Lykke Sorensen yaptı. Lykke Sorensen iddianame okunduktan sonra duruşmanın kapalı kapılar ardında görülmesini ve isim yasağı getirilmesini talep edince mahkeme talebi kabul etti. 29 yaşındaki MA'nın geçen yıl Pakistan'da üzerinde bomba düzenekli kemer, 10 bin dolar para ve laptop ile yakalandığı 4 hafta gözaltında yattıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 3 zanlı da duruşma sırasında suçlamaları kabul etmediklerini söylediler. Gizli Servis Şefi Jacob Sharf ise, terör zanlılarının yakalandıkları gün veya en geç 1 ocakta Jyllands Posten gazetesi ve Politiken Gazetesini kana bulamak üzere olduklarını öne sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title