Haberler

Türk Asıllı Alman Polisler Ankara'da

Abone Ol

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, AB'nin Leonardo da Vinci Teşvik Programı Kapsamında Berlin'den Gelen Türk Asıllı Polisleri Kabul Etti.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, AB’nin Leonardo da Vinci Teşvik Programı kapsamında Berlin’den gelen Türk asıllı polisleri kabul etti. Büyükelçinin konutunda düzenlenen kabülde konuşan Cuntz, Almanya’dan Türk asıllı polis memurlarını kabul etmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu tür işbirliği programlarının artarak devam etmesi ümidini dile getirdi.

Güzel ilişkiler

Türkiye ile Almanya arasında “olağanüstü ilişkiler” bulunduğunu ifade eden Cuntz, Türk polisinin de aynı şekilde Berlin’e giderek Almanya’daki polis teşkilatlarında çalışma düzenini görme fırsatı bulabilmesini umduğunu söyledi.

Program çerçevesinde Berlin polis teşkilatından hepsi Türk asıllı olan dokuz memur, dokuz hafta süreyle Ankara polis teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, Türk polisleriyle birlikte ortak çalıştı.

Program, Berlin’den gelen Türk asıllı polislerin Türk polis teşkilatının yapısını ve çalışmalarını tanımalarını ve buradaki uzmanlarla tanışıp, bilgi alışverişinde bulunabilmelerini amaçlıyor.

Başkent’te görev

Aynı program kapsamında Türk polisinin de Berlin’e gönderilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Türk asıllı polisler, program çerçevesinde Ankara’da görev yaptıkları dönemde kendilerine her konuda yardım edildiğini, Türk polis teşkilatını beklediklerinden daha iyi bulduklarını belirtti.

Uygulama var

Programa katılan polislerden Zeliha Demir, polis teşkilatında AB normları ve insan hakları hususlarına çok önem verildiğini ifade ederken, “Çok güzel gelişmeler olduğunu gördüm. 10-15 yıl öncesindeki zihniyetle şimdiki çok farklı. Yeni kanunlar Türkiye’nin her yerinde uygulanmaya başladıkça, 5-10 yıl içinde çok daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.

Diğer bir polis memuru Ersin Erdoğan da, Ankara’daki izlenimlerini anlatırken, Türk polisinin, özel hayatlarından ve ailelerine ayırdıkları zamandan fedakarlık yaparak çok canı gönülden, büyük özveriyle ve profesyonelce çalıştığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title