Haberler

Türk Hava Yolları, Pakistan'ın dev havayolu şirketini satın alıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Türk Hava Yolları, Pakistan'ın ulusal havayolu şirketi Pakistan Uluslararası Havayolları'nı satın almak için harekete geçti. Gelişmeyi Pakistan Maliye Devlet Bakanı Ali Pervaiz Malik duyururken satış konusunda görüşmelerin devam ettiğini ve bu gelişmenin ülkeye küresel finans kuruluşlarıyla yeni fırsatlar sunacağını dile getirdi.

Türk Hava Yolları (THY), Pakistan'ın ulusal havayolu şirketi Pakistan Uluslararası Havayolları'nı (PIA) satın almak için ilgisini resmen ortaya koydu.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Pakistan Maliye Devlet Bakanı Ali Pervaiz Malik'in yaptığı açıklamaya göre, Pakistan hükümeti ile THY arasında PIA'nın satışı konusunda görüşmeler devam ediyor.

Türk Hava Yolları, Pakistan'ın dev havayolu şirketini satın alıyor

YATIRIMLAR ARTACAK

Bakan Malik, PIA'nın satışı ve diğer dış yatırımların, Pakistan'ın makroekonomik istikrarı sağlamasıyla birlikte daha fazla artacağını belirtti.

ÜLKEYE YENİ FIRSATLAR SUNACAK

Ayrıca, Pakistan'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) programını tamamlamasının eşiğinde olduğunu ifade eden bakan, bu gelişmenin ülkeye küresel finans kuruluşlarıyla yeni fırsatlar sunacağını dile getirdi.

Türk Hava Yolları, Pakistan'ın dev havayolu şirketini satın alıyor

BÜYÜK BİR BORÇ YÜKÜ ALTINDALAR

Pakistan Uluslararası Havayolları, yaklaşık 800 milyar Rupi (2,9 milyar dolar) borç yükü altında ve son yıllarda birçok kez devlet desteği aldı. Pakistan Özelleştirme Komisyonu, PIA'nın satış ihalesinin 1 Ekim 2024 tarihinde yapılacağını duyurdu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Türk Hava Yolları Pakistan Ekonomi Finans Maliye Ulaşım Dünya Ulaşım Finans Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Ülkücü Gençlik:

Kaçaklar yorulmadan gelsin diye mi acaba?

Yanıtla57115
Metin Yalcin:

Pakistan'nın insanının Kurtuluş savaşımızda Türklere verdiği desteğin yanında çok ufak bir destek sayılır, yakışır Türk Hava yollarına hayırlı olsun ..

Yanıtla2979
Ercan cıftcı:

Çok kritik ve stratejik bir hamle.. Türk hava yolları küresel ulaşımın en büyük oyuncusu olma peşinde...

Yanıtla756
ahmet zengin:

o parayla Pakistan'ı satın alınır

Yanıtla2612
Ben ve sen:

Sen Pakistani cok hafife aliyorsun gardas.

00
GS 1905:

Borsaya girin para yatarin

Yanıtla1522
Nuray :

Ekonomi kötü diye tasaaruf tedbirleri uyguluyoruz degil mi biz! Hatta bu yuzden köy cocuklarinin servisini kaldirdik ancak 2 km ye tasinabilecekler...ama hizli tren yapiyoruz hava yolu aliyoruz ...pes ...

Yanıtla57
erkan yüksel:

SONRA ACISINI BIZDEN CIKARTIYOR..SEHIRLER ARASI 2500 DEN ASAGI BILET YOK YAZIKLAR OLSUN

Yanıtla81
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title