Haberler

Türk Vekilin 'Destek' Gözyaşları

Abone Ol

Danimarka'da parlamentoya girmeyi başaran Özlem Sara Çekiç, kutlamayı gözyaşlarıyla yaptı.

Kopenhag'da Sosyalist Halk Partisi'nden 5 bin 880 oy alarak parlamentoya girmeyi başaran Özlem Sara Çekiç, kutlamayı seçim kampanyasında kendisine yardım edenlerle birlikte yaptı. Kutlama esnasında konuşan Özlem Sara Çekiç, gerek daha önceki seçimde gerekse bu seçimde kendisine büyük anlayış ve sabır gösteren, evde üç çocuğuna bakarak ev işini yapan eşi Evrim'in boynuna sarılarak verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Özlem Sara Çekiç, eşinin boynuna sarılırken gözyaşlarını tutamadı. Kutlamaya katılan Özlem'in annesi Sevim ve Babası Bayram Çekiç de kızlarına sarılarak kutlarken, kızları ile gurur duyduklarını söylediler. Kutlamada, özlemin üç çocuğu Furkan (12), Aze (4)ve Yusuf (2) de hazır bulundular. Çekiç'in ilk seçildiğinde kucağında parlamentoya getirdiği bebek Ace'nin 4 yaşında kocaman ve güzel bir kız olduğu görüldü.

Çekiç konuşmasında kendisine yardımcı olanlara tek tek teşekkür ederek, "Aşırı sağ Danimarka Halk Partisi başkanı Pia Kjaersgaard'dan kurtulmamız şahane oldu. 10 yıllık sağ parti yönetiminden sonra soldaki 4 parti hükümeti oluşturacak. Sosyal Demokrat Partiyi biz ve birlik partisi sola, Radikal parti sağa çekmeye çalışacaktır. İşimiz zor ama çalışmaya devam edeceğiz. Parlamento içinde olunca insan dışarıda olan bazı şeyleri görmeyebiliyor ama o zaman sizler devreye girip bana hatıtlatmada bulunacaksınızödedi. Özem Sara Çekiç Hürriyet'e yaptığı açıklamada ise, ögeçen seçime göre daha çok tercihli oy alarak seçilmek beni mutlu etti. Seçmenlere daha çok çalışacağıma söz veriyorum. Bu seçim bizim için önceki seçime göre daha iyi geçti çünkü hükümeti devirdik. Hükümeti devirmesek seçilmenin hiç bir mutluluğu kalmayacaktı. Ayrıca parlamentoya doğrudan ikinci kez seçilen ilk Türkiye kökenli olmak da beni çok mutlu etti. Malesef seçilemeyen arkadaşlarımız oldu. Onlar adına çok üzgünüm. Sayımız ne kadar çok olsa o kadar iyi olurdu. Ben rekor kırdığım için metluyum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Politika Güncel Dünya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title