Haberler

Uçak Kazasında Ölen Türk Yurda Dönüyordu

Güncelleme:
Abone Ol

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek Havalimanı'ndan Havalandıktan Hemen Sonra Düşen Boeing 737 Tipi Yolcu Uçağında Ölen 68 Yolcu Arasında Bulunan Türk Yolcunun 1940 Doğumlu Mehmet Şahin Olduğu Açıklandı.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek Havalimanı’ndan havalandıktan hemen sonra düşen Boeing 737 tipi yolcu uçağında ölen 68 yolcu arasında bulunan Türk yolcunun 1940 doğumlu Mehmet Şahin olduğu açıklandı.

Kırgızistan’a turist vizesiyle gelen Mehmet Şahin’in İran üzerinden Türkiye’ye dönmekte olduğu bildirildi. Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, uçak kazasında hayatını kaybedenler için bir günlük yas ilan etti. Bugün bayrakların yarıya indirileceği, eğlence programlarının iptal edileceği belirtildi. Kırgızistan Ulaşım ve İletişim Bakanı Nurlan Suleymanov, uçak kazasıyla ilgili inceleme komisyonu kurulduğunu bildirdi. Suleymanov, kazanın terörle bir ilgisi olmadığını düşündüklerini belirterek, Boeing 737 tipi yolcu uçağının düşüş nedenini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını kaydetti. Sağlık Bakanı Marat Mambetov da kazada, 7 kişilik mürettebat ile 9 Kırgız ve 9 İranlı yolcu olmak üzere toplam 25 kişinin kurtulduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title