Haberler
BBC

Ukrayna'da Eğitim Merkezine Füze Saldırısı: Ölü Sayısı 50'ye Yaklaştı

Güncelleme:
Abone Ol

Ukrayna'da bir eğitim merkezini hedef alan füze saldırısında ölenlerin sayısı 50'ye yaklaştı. 200'ün üzerinde yaralı olduğu kaydediliyor.

Ukrayna’da bir eğitim merkezini hedef alan füze saldırısında ölenlerin sayısı 50’ye yaklaştı. 200’ün üzerinde yaralı olduğu kaydediliyor.

Volodimir Zelenskiy iki füzenin Poltava kentindeki bir eğitim merkezi ile hastaneyi vurduğunu duyurdu.

Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska yaptığı son paylaşımda ölü sayısının 47’ye yükseldiğini duyurdu.

BBC’nin savunma muhabiri Chris Partridge, saldırıda kullanılan füzelerin 500 km menzili olan Iskender-M olduğunun düşünüldüğünü kaydetti.

Bu füze tahrip gücü çok yüksek 700 kg’a kadar savaş başlığı taşıyabiliyor. Aynı zamanda 10 ile 30 metre arasında bir sapma payı ile hedefi vurabiliyor.

İskender gibi balistik füzeleri, hızları ve yörüngeleri nedeniyle hava savunma sistemleri ile durdurmak çok güç.

BBC İzleme Servisi’nin Ruysa editörü Vitali Şevçenko, hedef alınan binalardan birinde askeri eğitim verildiğine dair haberler tespit ettiklerini duyurdu.

Telegram’da yer alan Rusya kaynaklı haberlerde, elektronik haberleşme uzmanlarının eğitim gördüğü bir merkez olduğuna ilişkin iddialar da yer aldı.

Saldırı ile ilgili açıklama yapan Ukrayna lideri Zelenskiy, zarar gören binalardan birinin İletişim Enstitüsü olduğunu söyledi.

Haber gelişiyor...

BBC

Uluslararası Güvenlik Politika Savunma Ukrayna Güncel Dünya Savunma Uluslararası Güvenlik Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title