Haberler

Ukrayna, savaşarak geçen bir ayı değerlendirdi: Rusya bir ayda Kiev'i kuşatamadı

Güncelleme:
Abone Ol

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus işgalinin 29. gününde Rusya'nın bir ayda başkent Kiev'i kuşatamadığını ancak saldırıyı yeniden başlatmak için girişimlerden vazgeçilmediğini açıkladı. Ukrayna lideri ise geride kalan bir ayı değerlendirerek "Bir ay oldu. Bu çok uzun. Kalbim, Ukraynalıların kalbi ve dünyadaki tüm özgür insanların kalbi kırılıyor. Rusya bu şekilde özgürlüğe karşı bir savaş başlattı. Ukrayna toprakları Rusya için sadece bir başlangıç." dedi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya bir ay önce başlattığı savaş ve cephelerdeki son durumu değerlendirildi. Rusya'nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına giremediği, Kiev şehrini kuşatamadığı ve Ukrayna'nın sol yakası üzerinde kontrol kurma görevini yerine getirmediği belirtildi.

VAZGEÇMEDİKLERİ VURGULANDI

Açıklamada, Rusya'nın Kiev, Çernigiv, Sumi, Harkiv ve Mariupol'u ele geçirmek amacıyla saldırıyı yeniden başlatma girişimlerinden vazgeçmediğine dikkat çekildi. Rusya Silahlı Kuvvetlerin cephedeki durumu iyileştirmek için, Ukrayna sınırlarına yeniden konuşlandırma çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya bir ayda Kiev'i kuşatamadı

7 NOKTA TOPÇU ATIŞIYLA VURULDU

Son 24 saatte, Kalinovka, Gorinka, Puşa-Voditsa, Novıye Petrovtsi, Romanovka ve Kiev şehrinin kuzeydoğusunun topçu atışlarıyla vurulduğu hatırlatıldı. Mariupol'daki sivil altyapı tesislerinin de hava ve topçu atışları altında kalmaya devam ettiği aktarıldı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya bir ayda Kiev'i kuşatamadı

ZELENSKİ'DEN BİR AYLIK DEĞERLENDİRME

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de Ukrayna'nın, Rusya Federasyonu'nun güvenliğini hiçbir zaman tehdit etmediğini belirterek, dünya kamuoyuna savaşı durdurmaları çağrısında bulundu. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın 29. gününde sosyal medya hesaplarından yayınladığı görüntülü mesajda ulusa seslenen Zelenski, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya acımasızca açtığı savaşta bir ayı geride bıraktıklarını belirtti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya bir ayda Kiev'i kuşatamadı

"OĞULLARINIZI BU SAVAŞTAN KURTARIN"

Zelenski, "Ukrayna, Rusya Federasyonu'nun güvenliğini hiçbir zaman tehdit etmedi. Şimdi bile, sizin topraklarınıza değil, topraklarımızdaki halkımıza barışı geri getirmek için her şey yapıyoruz. Kimilerinizin televizyon kanallarınızda gördüklerinden bıktığından eminim. Propagandacıların maaşları sizin vergilerinizden ödeniyor. Rusya vatandaşları daha da yoksullaşıyor. Her geçen gün hükümetinizin sizi daha da yoksullaştırmak, dünyadan izole etmek, kontrol etmek ve savaşa ölmeye göndermek için sizden vergi alması aptalca değil mi? Bu nedenle, barışı arzulayan Rusya vatandaşları oğullarınızı savaştan kurtarın. Onlara savaş hakkındaki gerçekleri anlatın. Savaşa vergilerinizi vermemek için Rusya'yı terk edin." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya bir ayda Kiev'i kuşatamadıUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski.

"RUSYA'NIN UKRAYNA'YI İŞGALİ SADECE BAŞLANGIÇ"

Rusya'nın savaşının sadece Ukrayna'ya karşı açılan bir savaştan ibaret olmadığına dikkati çeken Zelenski, şöyle devam etti; "Bu çok daha geniş. Rusya bu şekilde özgürlüğe karşı bir savaş başlattı. Ukrayna toprakları Rusya için sadece bir başlangıç. Rusya, Avrupa'daki ve dünyadaki tüm insanların özgürlüğünü almaya çalışıyor, Sadece kaba ve vahşi gücün önemli olduğunu, insanların ve bizi insan yapan her şeyin önemli olmadığını göstermeye çalışıyor. Hepimiz Rusya'yı durdurmalıyız, dünya savaşı durdurmalı. Ukrayna'yı desteklemek için çalışan herkese minnettarım ama savaş devam ediyor. Sivillere yönelik terör devam ediyor. Bir ay oldu. Bu çok uzun. Kalbim, Ukraynalıların kalbi ve dünyadaki tüm özgür insanların kalbi kırılıyor. Bu yüzden sizlerden savaşa karşı çıkmanızı istiyorum."

Kaynak: AA / Dünya

Ukrayna Rusya Kiev Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

Serdar Sekman:

Tarihe Bir Not olarak Düşün Bunu Zelenski kalırsa Kahramandır Ukrayna şimdiden savaşı kazandı . Rusyayı Barbar insanlık Dışı faşist Bir Devlet olduğunu Tüm Dünyaya ispatladı.

Yanıtla1816
Ramazan Özmen:

Batı'nın ve özellikle Amerika nin gazına geldin. Ukrayna yı savaşa soktun. Yazık çok yazık.

Yanıtla1116
Pelin YILDIZ:

Iki ihtimal var, ilki ya biz Rusya yı gözümüzde çok abartmışız bataklığa girdi, yada Rusya bizim böyle düşünmemizi istiyor sonunda bir sürpriz yapacak, koca Rusya bunları hesaplamaya ak kadar salak olmamalı, kimse ölmesin ama bunun sonunu merak ediyorum...

Yanıtla17
OKUR:

TABİRİ CAİZSE UKRAYNADA TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMADI HALA NEYİN PRIPAGANDASINI YAPIYORLAR ANLAMADIM,,SANKİ RUSYA MAĞLUP OLMUŞ GİBİ BİR ALGI VAR

Yanıtla15
T Ggdsfg:

kizil sovalye vlaimir zelenskiy

Yanıtla10
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title