Haberler

Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolás Maduro, Noel'i Ekim ayına çekme kararı aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Noel'i Ekim'e çekti. Bu karar, muhalif lider González'in aranmasıyla aynı döneme denk geldi. Maduro, yasaların üstünlüğünü vurgularken, erken Noel'i "barış ve mutluluk" getireceği iddiasıyla savundu. Hamle, ekonomik krizde yardımları artırma çabası olarak görülüyor. Maduro'nun seçim zaferi uluslararası eleştirilere yol açtı. AB ve ABD, seçim sonuçlarını şüpheli buluyor. BM, hükümetin 2.400 kişiyi tutukladığını ve muhaliflere baskı uyguladığını bildiriyor.

Venezuela'nın Devlet Başkanı , alışılmadık bir kararla Noel'i Ekim ayına çekiyor. Televizyonda yaptığı açıklamada, şimdiden bayram havasına girdiği için Noel'in 1 Ekim'den itibaren kutlanacağını duyurdu.

Bu karar, muhalefet lideri Edmundo González için bir insan avı başlatıldığının duyurulmasından kısa süre sonra geldi. González, Maduro'nun şüpheli seçim zaferini tartışmaya açmıştı ve şu anda terörle ilgili suçlamalarla aranıyor.

Maduro, "Bu ülkede hiç kimse yasaların, kurumların üstünde değildir." diyerek González'in aranmasını savundu. Ardından Noel'in erken kutlanması fikrini vurguladı: "Herkes için Noel, barış, mutluluk ve güvenlikle geldi."

Bu hamle, geçmişte de yapıldığı gibi, zor durumdaki vatandaşlara yönelik yardımları artırma ve popülerlik kazanma çabası olarak görülüyor. Ekonomik krizin vurduğu ülkede, 2020 ve 2021'de de Noel tatilleri Ekim ayında başlatılmıştı.

Maduro'nun tartışmalı seçim zaferi, uluslararası toplum tarafından eleştiriliyor. AB, seçim zaferinin kanıtlanamaması durumunda Maduro'nun başkanlığını tanımayacağını açıkladı. ABD ise González'in kazandığına dair kanıtlar olduğunu iddia ediyor.

BM'ye göre, Maduro hükümeti seçimden bu yana 2.400 kişiyi tutukladı ve muhaliflerine karşı bir korku kampanyası yürütüyor.

Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolás Maduro, Noel'i Ekim ayına çekme kararı aldı

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Venezuela Venezuela Politika Yaşam Dünya Noel Yaşam Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

Mehmet YILMAZ:

İşte tek adamlığa güzel bir örnek. Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Yanıtla26
Mücahit Kılıç:

iki devlet ayrı millet, tek sorun aynı sorun :)

Yanıtla13
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title