Haberler

Yahudilerden Kudüs'te provokatif bayrak yürüyüşü! Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediler

Güncelleme:
Abone Ol

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Altı Gün Savaşları'nın yıl dönümü için "Bayrak Yürüyüşü" düzenleyecek olan radikal Yahudiler, kalabalık bir grupla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. 60 bin kişinin katılması beklenen yürüyüşte İsrailliler, Filistin basınının serbest çalışanı Saif Kwasmi'ye ve yerel halka saldırdı. Kwasmi daha önce nisan ayında İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği, 1967'deki Altı Gün Savaşı'nın yıl dönümü, İbrani takvimine göre "Kudüs Günü" olarak kutlanıyor. Bugün binlerce Yahudi milliyetçinin "Bayrak Yürüyüşü" yaparak, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine girmesi bekleniyor. Yaklaşık 9 aydır devam eden savaş nedeni ile her yıl gerçekleştirilen provokatif yürüyüşte bu sene tansiyon yaşanan savaştan dolayı çok daha yüksek.

YÜRÜŞ ROTASI MÜSLÜMAN MAHALLESİNDEN GEÇİYOR

Al Jazeera'da yer alan bilgilere göre fanatik Yahudilerin yürüyüş rotası Şam Kapısı'ndan ve Müslüman Mahallesi'nden geçiyor. Mescid-i Aksa rotada değil ancak Yahudilerin bu bölgeye de girmesi bekleniyor. İsrail polisi dün yaptığı açıklama ile bölgede yaklaşık 3.000 polisin görevlendirileceğini ve birçok ana yolun kapatılacağını duyurdu.

Yahudilerden Kudüs'te provokatif bayrak yürüyüşü! Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediler

MESCİD- İ AKSA'YA BASKIN

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, "Şu ana kadar 28 grup halinde 1119 İsrailli işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrailli işgalcilerin baskınları sürüyor." ifadelerine yer verildi.

Yahudilerden Kudüs'te provokatif bayrak yürüyüşü! Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediler

"ARAPLARA ÖLÜM" SLOGANI ATARAK FİLİSTİNLİ GAZETECİYE SALDIRDILAR

Bayrak Yürüyüşü öncesi Kudüs'te çatışmalar çıktı. Protestocular "Araplara ölüm" sloganları atarken, sosyal medyaya düşen görüntülerde İsraillilerin taş atıp yerel halka saldırdığı görülüyor. AFP haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda ise İsraillilerin Filistin basınının serbest çalışanı Saif Kwasmi'ye saldırdığı görülüyor. Kwasmi daha önce Nisan ayında İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Yahudilerden Kudüs'te provokatif bayrak yürüyüşü! Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediler

HAMAS'TAN YÜRÜYÜŞE "KUTSALLARIMIZA SALDIRI" TEPKİSİ

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de geçen hafta yürüyüşe katılacağını söylemiş ve destekçilerini yürüyüşe davet etmişti. Hamas Kudüs'te binlerce aşırı sağcı İsraillinin katılacağı "Bayrak Yürüyüşü"ne tepki gösterdi ve "İşgal altındaki Kudüs'teki bayrak yürüyüşü halklarımıza ve kutsal mekanlarımıza karşı bir saldırıdır" açıklamasında bulundu.

Haberler.com / Eymen Dursun - Dünya

Doğu Kudüs Filistin İsrail Dünya Kudüs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Babilya :

Mescidi aksayı düşünmeyen müslüman olamaz.

Yanıtla13271
Davut Akcil:

herşeyin bir zamanı var,ve inanıyorum ki karşılarında dimdik ayakta durdugumuzda saklanacak ağaç aricaklar,elbet bir gün.

Yanıtla340
yasin yaşaran:

ÖZCAN ÖZCAN ARZU MEVD SEÇİLMİŞ İNSANLAR ONLARI BİR OKU O ZAMAN ANLARSIN BU DİRENİŞİN NE OLDUĞUGUNU

Yanıtla217
Hülagü Han:

mescidi kasada kutbetül sahrada onların zaten

Yanıtla01
Murat Vural:

İlerde birgün o Yahudilerin hepsi Kudüsten teker teker ortadan kaldırılacaktır Allah'ın izniyle inşallah . Kimsenin şüphesi olmasın . Yaşasın Özgür Filistin .

Yanıtla10
Hülagü Han:

daha çok beklersiniz

01
HALİS ER:

İsraillilerin hepsini yok edeceğiz.

Yanıtla10
Cahit Tokman:

Lanetli ırk

Yanıtla10
Çağatay Çetin:

müslüman devletlerinin bir an önce kendine gelmesi ve İsrail e haddini bildirmesi gerek zira kıyamet savaşi başladı

Yanıtla00
hayrettin ozkan:

İnşallah bir gün bizde ağlama duvarlarını basar, hiç birini içeri sokmayız. Onların yaptığı zulmün 10 da 1 ini yapsak dünyayı ayağa kaldırır bu zorbalar

Yanıtla00
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title