Haberler

Yahya Sinvar planlı bir suikastla değil tesadüfen öldürülmüş

Güncelleme:
Abone Ol

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesine ilişkin çarpıcı detaylar gelmeye devam ediyor. Gazze'nin en güneyinde yer alan Refah'ta bir İsrail işgal devriyesiyle tesadüfen karşılaşan Yahya Sinvar'ın çatışmaya girdiği öğrenilirken bir drone tarafından kaydedilen yer tespit anı da Sinvar'ın son görüntüsü olarak kayda geçti. Tank ateşiyle vurulan eve giren İsrail askerlerinin cesetlerden birinin Hamas liderine benzediğini fark etmesiyle olay gündeme geldi.

İsrail tarafından 7 Ekim baskınının mimarı olarak nitelendirilen Hamas lideri Yahya Sinvar, dün Gazze'ye düzenlenen bir operasyonda öldürüldü.

İSRAİL BULMAK İÇİN HER YOLU DENEDİ

Bir yılı aşkın süredir ABD'nin desteğiyle aranan Sinvar'ı bulabilmek için istihbarat ağının yanı sıra teknolojik gözetleme cihazları dahil her yöntemi deneyen İsrail ordusunun Hamas liderini planlı bir suikastla değil tesadüfen öldürdüğü ortaya çıktı.

Yahya Sinvar planlı bir suikastla değil tesadüfen öldürülmüş

İŞGAL DEVRİYESİYLE TESADÜFEN KARŞILAŞTI

Gazze'nin en güneyinde yer alan Refah'ta bir İsrail işgal devriyesiyle tesadüfen karşılaşan Yahya Sinvar, çatışmaya girdi. Bir eve giren Hamas liderinin yeri insansız hava aracıyla tespit edildi, bu Sinvar'a ait son görüntü olarak kayıtlara geçti.

CESETLERDEN BİRİNİN ONA AİT OLDUĞU FARK EDİLDİ

Ev tank ateşiyle vuruldu, işgal askerleri çatışma bölgesine yeniden döndüğünde cesetlerden birinin Hamas liderine benzediğini fark etti ve ardından haber yayıldı.

Yahya Sinvar planlı bir suikastla değil tesadüfen öldürülmüş

GÖZLER HAMAS'IN YAPACAĞI AÇIKLAMADA

Hamas henüz liderinin durumuna dair bir açıklama yapmış değil, İsrailliler ise DNA testiyle Yahya Sinvar'ın kimliğinin belirlendiğini söylüyor.

"İSTİHBARAT ZAFERİ DEĞİL"

Al Jazeera'ya konuşan analist Elijah Magnier, Sinvar'ın öldürülmesinin kesinlikle bir istihbarat operasyonu ya da hedefli suikast olmadığını belirtti. İsrail ve ABD tarafından gelen istihbarat zaferi çıkışlarının sahada gerçekle örtüşmediğini kaydeden askeri analist Magnier, tesadüfen gerçekleşen bir çatışmanın ardından Yahya Sinvar'a bir tünelde değil bir binanın içinde ulaşıldığını söyledi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Yahya Sinvar Politika İsrail Dünya Refah Gazze Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

Sonby Erdm:

tesadüfmü külahıma anlat adamşarda teknoloji var . dua ile iş yapmıyorlar

Yanıtla18585
NİTTERSAN:

Yani kafalarına göre her yere bomba yağdırıyorlar...

Yanıtla693
Cevap :

İnanmayan süslimanlara duyurulur ! :))

Yanıtla7817
Selanikli vedat:

Bin tane koruma ile gezmemiş aslan gibi catışmış şehit olmuş ! Onu tanımıyordum ama benim için büyük bir kahraman artık !

Yanıtla983
İbrahim Demirel:

Adamlar bizde ki hainlerin başı gibi milleti kandırıp ölüme gönderip kendileri Almanya’da ABD de yaşamıyor. Adamların başları bile büyük mücadele veriyor her daim sahadalar. Bunlar bize dost tabiki ama Allah düşmanının bile Mert olanını versin.

Yanıtla676
JY:

ÖNEMLİ OLAN GBERDİ GERİSİ BOŞ.

Yanıtla355
Selim Şahin Şahin:

Allah (c.c) bugünlerin hesabını Müslümanlardan ve "SÜSLÜMANLARDAN" soracaktır... Bu hesap, kimsenin kaçabileceği bir hesap değildir... TEVBE Suresi, 24. Ayet... Savaşın başladığı 07-Ekim-2023'ten bu yana, Amerika, İsrail'e 500 kargo uçağı dolusu ve 200 gemi dolusu silah yolladı (Aralarında 14,000 tane (ondörtbin tane) 1'er TONLUK MK-84) bombaları da var) ve hâlâ da SİLAH YOLLAMAYA DEVAM EDİYOR.... "RECEP" de "SEYRETMEYE" devam ediyor... Herkes Ahiret Günü hesabına hazırlansın... TEVBE Suresi, 24

Yanıtla157
SeyYah Saruhanli:

bekliyorlar ölümü neden bekliyolrlar anlamış degilim karadan saldırın bari.

Yanıtla36
Nilay Durmaz:

Tabi öyle diyecekler. İçeride adamlarımız ajanlarımız var diyip adamlarını açık edecek halleri yok.

Yanıtla31
White Turk:

Saklanmamış ki. Sakladığı tek şey yüzü çatışa çatışa kahramanca şehit düştü.

Yanıtla01
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title