Haberler

Yaptığı bağış başını yaktı! Vatana ihanetten 12 yıl hapis yatacak

Güncelleme:
Abone Ol

Rusya'da Ukrayna ordusu için para topladığı iddiasıyla vatana ihanet suçundan hüküm giyen ABD-Rusya çifte vatandaşı Ksenia Khavana'yı 12 yıl hapse mahkum edildi.

ABD ve Rusya çifte vatandaşı olan Ksenia Khavana, Ukrayna ordusu için para topladığı iddiası ile vatana ihanet suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Khavana, ABD'deki bir hayır kurumuna yaptığı 51 dolar (1.700 TL) bağışla bağlantılı suçlamalar nedeniyle mahkum edildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Khavana'nın "Ukraynalı kuruluşlardan birinin çıkarları doğrultusunda proaktif olarak para topladığını ve bu paranın daha sonra Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için taktik tıbbi malzeme, ekipman, silah ve mühimmat satın almak için kullanıldığını" öne sürdü. Eski bir balerin olan Khavana, Amerikalı kocasıyla evlendikten ve Los Angeles'a taşındıktan sonra ABD vatandaşlığı aldı.

Yaptığı bağış başını yaktı! Vatana ihanetten 12 yıl hapis yatacak

AİLESİNİ ZİYARETE GELDİ, TUTUKLANDI

Rus devlet medyasına göre; ailesini ziyaret etmek üzere Rusya'ya dönen Khavana, Yekaterinburg'da tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan Khavana, kapalı gerçekleştirilen duruşmada kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etti.

Yaptığı bağış başını yaktı! Vatana ihanetten 12 yıl hapis yatacak

EŞİ, KAMPANYA YÜRÜTÜYOR

Avukatı Mikhail Mushailov, Khavana'nın fonları transfer etmekten suçlu olduğunu kabul ettiğini ancak paranın "Rusya karşıtı eylemler" için kullanılacağının farkında olmadığını söyledi. Avukat, kararı temyize götürmeyi planladıklarını belirtti. Eşi Chris Van Heerden, tutuklu yargılama kararından bu yana Khavana'nın serbest bırakılması için kampanya yürütüyordu. Los Angeles'ta bir gazeteye konuşan Van Heerden, "Ukrayna'daki savaş nedeniyle gitmesinin tehlikeli olabileceğini düşündüm ama bana Rus olduğu için bir sorun yaşamayacağına dair güvence verdi" dedi.

Yaptığı bağış başını yaktı! Vatana ihanetten 12 yıl hapis yatacak

Rusya, Şubat 2022'de Ukrayna'yı tamamen işgal etmesinden bu yana Ukrayna'daki eylemlerine yönelik eleştirileri ve Rus ordusunun itibarını zedelediği düşünülen açıklamaları suç sayan yasalar çıkarmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Politika Ukrayna Ukrayna Mahkum Mahkum Rusya Dünya Hukuk Van Rusya Hukuk Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

Ensar Tayfur:

Bizim burda öyle birşey olsa madalya takarlar

Yanıtla11147
FB:

Senin böyle bi devletin olduğuna dua et

53
YalancıSavar:

Az vermiş 12 yıl. Şu an cephede benim karındaşlarımza kurşun sıknalara para toplayıp yardım edeceksin öyle mi? ne 12 yılı, direk kurşun.

Yanıtla1689
Doğrucu:

Bunlarda pakistanın bir değişiği :))

Yanıtla5720
Tolga Babacan:

Bunu keske bizim Mecliste uygulasalar. Kimler yatar kimler

Yanıtla263
Vatansever:

Bizim ülkemizdeki durumu görseler dem parti ve chp nin %90 nı vatana ihanetten enaz 50 yıl hapis cezası verirler

Yanıtla1145
osman Nat:

Bizim burda olsa hemen chpliler önüne yatarlar, mahkemelere kamp kurarlar

Yanıtla1039
İbrahim Demirel:

Savaştığın bir ülkeye yardım toplamak ihanet dir. Karar gayet doğru.

Yanıtla236
Sihirbazın Çırağı:

Aga bizde yüz güzeli seçilenin fotoyu aç bir de şu haberin caps'deki kızla bir kıyasla... Ruslar cennetten direk gelmişler belediye otobüsleriyle...

Yanıtla59
Ekrem Çayır:

??????

Yanıtla12
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title