Haberler

    Yeni Teknoloji Araçlarla Petrol Bağımlılığı Azalıyor

    Abone Ol

    Birleşmiş Millet'in insan sağlığı ve özellikle çocuklar üzerindeki büyük riskleri açıkladığı raporunun ardından bir sene geçti ancak büyük şehirlerde hava kirliliği daha da artmaya başladı.

    Birleşmiş Millet'in insan sağlığı ve özellikle çocuklar üzerindeki büyük riskleri açıkladığı raporunun ardından bir sene geçti ancak büyük şehirlerde hava kirliliği daha da artmaya başladı.

    Bu bağlamda araya teknoloji unsuru giriyor. Bilim insanları ve araştırma görevlileri Tel Aviv'deki 'Fuel Coise Summit' zirvesinde buluşarak ulaşım ve alternatif yakıt konusundaki gelişmeleri tanıttı.

    Zirve'de yeni geliştirilen ve enerji sarfiyatını büyük oranda düşüren elektrikli arabalar, uçaklar, hidrojenle çalışan motorlar ve kendi kendine gidebilen birçok araç tanıtıldı.

    Eyal Rosner,Fuel Choices Initiative Başkanı: "Biz dünyaya bu konuda öncülük ediyoruz. Ham petrole olan bağımlığı azaltarak İsrail'de bir teknoloji merkezi kurmayı amaçlıyoruz. Bu hedefi başarabilmek için birçok araç tasarlandı ve dünyanın dört bir yanından birçok insan bir araya geldi. Gün bizim günümüz. Herkes aynı çatı altında toplandı ve bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Bu sayede yeni yöntemler geliştirip petrole olan bağımlılığımızı hızlı bir şekilde azaltmayı umuyoruz."

    Alternatif yakıt ve akıllı araçların günümüz teknoloji ve endüstrisine yön vermesinden sonra bu yıllık etkinliğe her sene binlerce meraklı katılıyor.

    Örneğin İsrail Ariel Üniversitesi, elektrikli araçlarda kullanılmak üzere bir hidrojen destekli motor tasarlamış.

    Alex Schechter,Ariel Üniversitesi Hibrit Enerji Sistemleri Bölümü Başkanı: "Elektrikli arabalara hidrojen sağlayan bir sistem geliştirdik. Gerektiği zaman kimyasal tepkime sonrası hidrojen açığa çıkıyor ve harekete geçmesi için arabayı ateşliyor. Araç ateşlendiği zaman pilleri şarj ederek elektrik üretiyor ve hareket ediyor. Bu kendine özgü sistemde hidrojen çok yoğun. Diğer sistemlerde hidrojen depoları yüksek basınç altında düşük yoğunlukta enerji üretebilir."

    25 kiloluk bataryaları taşımak yerine bu sistemde kullanılan suyla karıştırılmış sodyum, eski ağır metallere gereksinim duymuyor.

    Alex Schechter, Ariel Üniversitesi Hibrit Enerji Sistemleri Bölümü Başkanı: "Burada bir kiloluk malzemeyle muhafaza edilen enerji, eski sistemde 28 kiloluk baterilerle depolanabiliyordu. Ağır ve hantal bateriler yerine az biraz tuz ve suyla aynı oranda enerji elde edebiliyorsunuz. Ancak bu sistemi yakıt hücreli ateşleyicilerle birlikte kullanmanız gerekiyor."

    Aviation Limited firması CEO'su gelecek nesil araçlara en güzel örneklerden birinin de bu elektrikli uçak olduğunu belirtiyor. Bu araç bir nevi dronelara benziyor ancak bir grup insanı da taşıma kapasitesine sahip.

    Omer Bar Yohay, Eviation LTD'CEO'su: "Yeni bir ulaşım aracı geliştirmek istedik ve bu sebeple elektrikle çalışan bir uçak tasarladık. Arkamda görmüş olduğunuz tam donanımlı bir hava aracı. Toplam altı kişiyi taşıyarak saatte 400 kilometre hızla 1000 kilometre gidebiliyor. Ayrıca bu aracın yakıt masrafı bir tren biletine ya da bir arabanın benzin sarfiyatına denk.

    Ulaşım sektörünün bugünlerde üzerinde çalıştığı en büyük iki zorluk karbon salınımını ve yakıt masraflarını azaltmak.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 08 november 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Tel Aviv İsrail Dünya Ariel Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title