Haberler

Yeni Yönetimin Gündemi Irkçılık ve Yoksulluk

Güncelleme:
Abone Ol

Köln Demokratik İşçi Derneği, 'Irkçılığa ve yoksulluğa karşı güçlerimizi birleştirelim' parolasıyla düzenlenen 23. Olağan Kongre'de yeni yöneticilerini seçti.

Köln Demokratik İşçi Derneği, 'Irkçılığa ve yoksulluğa karşı güçlerimizi birleştirelim' parolasıyla düzenlenen 23. Olağan Kongre'de yeni yöneticilerini seçti.

Almanya'da Köln Demokratik İşçi Derneği 23. Olağan Kongre'de yeni yöneticilerini seçti. Ehrenfeld Halkevi'nde yapılan kongrede Zeynep Sefariye Ekşi, Nimet Düzgünkaya, Mehmet Aras, Tahir Çimen, Burhan Perişan, Pınar Akı ve Semra Çelik yönetim kurulu, Hamit Filiz, Celal Bakır ve Mehmet Perişan denetleme kurulu üyeklerine seçildiler. Yeni yönetim görev dağılımını önümüzdeki günlerde yapacak.

ÖRGÜTLÜ VE BİLİNÇLİ OLMALIYIZ

Geçtiğimiz dönem başkanlık yapan ve yeni yönetime de giren Zeynep Sefariye Ekşi şunları söyledi:

"Kongremizin parolası, 'Irkçılığa ve yoksulluğa karşı güçlerimizi birleştirelim' idi. Irkçılık ve yoksulluk konularında Türkiyeli insanlar arasında yeterince bir örgütlenme ve bilinçlenme olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda derneğimize büyük görevler düşüyor. Son ırkçı cinayetler Türkiyeliler arasında korkuya ve içe kapanmaya yol açıyor. Oysa böyle olmaması gerekir. Sorumluların cezalandırılması ve devletin bu işteki payının ortaya çıkarılması yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca NPD'nin yasaklanması için kampanyalar yürüteceğiz. Öte yandan taşeron firmalarda düşük ücretlere çalışan çok sayıda Türkiyeli işçi var. Taşeronluğun yasaklanması ve 'Eşit işe eşit ücret' konusu da bizim yeni dönemdeki önemli çalışmalarımızdan olacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Mehmet Aras Politika Almanya Dünya Köln Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title