Haberler

Yunan unsurları taciz ateşi açtı, sahil güvenliği görünce böyle kaçtı

Güncelleme:
Abone Ol

Bodrum açıklarında, Türk Bayraklı 'Barbaros 4' isimli balıkçı teknesini havaya ateş açarak taciz eden Yunan Sahil Güvenlik Botu, Türk Sahil Güvenliğini görünce kaçtı.

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Türk bayraklı 'Barbaros 4' isimli balıkçı teknesini havaya ateş açarak taciz eden Yunan Sahil Güvenlik Botu, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince bölgeden uzaklaştırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türk balıkçı teknesinde yapılan incelemelerde herhangi bir hasar tespit edilmemiş ve balıkçı teknesinin emniyetli bir şekilde Turgutreis Balıkçı Barınağı'na intikal etmesi sağlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yunan unsurları önce taciz ateşi açtı, sahil güvenliği görünce böyle kaçtı

YUNAN UNSURLARINDAN TACİZ ATEŞİ

Olay, saat 16.35 sıralarında Bodrum'un Akyarlar açıklarında meydana geldi. Bölgede ava çıkan Türk bayraklı 'Barbaros 4' isimli balıkçı teknesi, Yunanistan Sahil Güvenlik Botu tarafından havaya ateş açılarak taciz edildi. İhbar üzerine bölgeye 1 Sahil Güvenlik Gemisi ve 1 Sahil Güvenlik Botu sevk edildi. Yunan unsurları, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kısa süre içerisinde bölgeden uzaklaştırıldı.

Yunan unsurları önce taciz ateşi açtı, sahil güvenliği görünce böyle kaçtı

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Olayın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan "25 Eylül 2024 tarihinde saat 16.35'te, Muğla ili Bodrum ilçesi Akyarlar açıklarında avcılık faaliyetinde bulunan Türk bayraklı 'Barbaros-4' isimli balık avlama teknesinin bölgeye gelen Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından havaya ateş açılarak taciz edildiğinin bildirilmesi üzerine olay mahalline derhal bölgede görev yapmakta olan 1 Sahil Güvenlik Gemisi ve 1 Sahil Güvenlik Botu sevk edilmiştir. Görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurları tarafından orta hat üzerinde bulunan Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru, önleme manevralarıyla sürülerek bölgeden uzaklaştırılmıştır. Türk balıkçı teknesinde yapılan incelemelerde herhangi bir hasar tespit edilmemiş ve balıkçı teknesinin emniyetli bir şekilde Turgutreis Balıkçı Barınağı'na intikal etmesi sağlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Uluslararası İlişkiler Sahil Güvenlik Bayraklı Güvenlik 3-sayfa Bodrum Dünya Güvenlik Uluslararası İlişkiler 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

HİDAYET YILMAZ:

TABİ TABİ MİLLETTE YEDİ . ADAMLAR GÜNDÜZ VAKTİ SAHİLİMİZE KADAR GELDİ , ŞİMDİDE SAHİL GÜVENLİK KOVALADI DİYEREK MİLLETE POF POF , BIRAKIN BU İŞLERİ , SINIRLAR YOL GEÇEN HANI OLMUŞ SİZ HALA İÇİ BOŞ LAFLAR ÇOCUKLAR BİLE İNANMIYOR ARTIK BU HUKÜMETE

Yanıtla542
Tamer Çakır:

Son olaylardan sonra pek inanasın gelmiyor

Yanıtla229
Ahmet Çakır:

Bunlar gerçekten azdılar.tekrar dinize dökme vakitleri geldide geçiyor bile

Yanıtla126
3.DünyaSavaşı:

Denize döksen ne olacak 5 km ötedeki adaya yüzüp kurtuluyor. Denize döktük derken iki tane sal kayıp yapıp karşıdaki 5 km ötedeki Adayı almazsan. olacağı bu

11
Hans Peter:

Ege de Kontrol ve devreleri sikca yapmasi lazim Türkiye nin.

Yanıtla124
Suat Pehlivan:

Türkiye yi takmiyorlar cunku bir sey yapamayacagini biliyorlar

Yanıtla222
Borç Yiyenin Oğlu:

Yabancı bir gazetecinin Kıbrıs sınır hattında BM askeri ile röportajı sırasında; Askerin gazeteciye; "Türk tarafına dürbünle bakma, bunu görür ve taciz olarak algılarlar" dediği günler... Sınırdan gözler bile geçemezdi.

Yanıtla121
Burak Üner:

Bildiğin aranıyorlar bunlar başlarında amir yok heralde neyine güveniyorsunda ateş açıyorsun teknemiz balık tutmaya devam etmeliydi sahil güvenlik eşliğinde neden dönüyor ? Orada botlarımız arttırılmalı meydanı hiç boş bırakmamak gerekiyor..

Yanıtla113
Sadık:

Yunan adalarında tatil yapmaya devam edin ,dostunuzu düşmanızı bilin.

Yanıtla113
Anty-Partizan:

Bizim Partililer Birara Telefon Acip Kizarlar Gene...

Yanıtla113
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title