Haberler

Binlerce öğrenci LGS maratonunu tamamladı

Güncelleme:
Abone Ol

1 milyon 38 bin öğrenci için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın iki oturumu da tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, sınavın soru ve cevap anahtarlarını internet sitesinden yayımladı. İsteyen öğrencilerin girdiği sınavın sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek.

Liselere Geçiş Sistemi ( Lgs ) kapsamındaki merkezi sınav bugün 1 milyon 38 bin öğrencinin katılımıyla yapıldı. İki oturumlu sınavın saat 09.30'da başlayan ilk oturumu ve 11.30'da başlayan ikinci oturumu tamamlandı.

İKİ OTURUM DA TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi ( Lgs ) kapsamındaki merkezi sınavın birinci oturumu 10.45'te sona erdi. Öğrenciler, 11.30'da ikinci oturuma girdi. ve 12.50'de sona erecek.

Liselere girecek 1 milyon öğrencinin sınav heyecanı başladı

Merkezi sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okuldaki 35 salonda yapıldı.

Sınav hazırlığı bu yıl 8'inci sınıfta okuyan 1 milyon 38 bin 192 öğrenci dikkate alınarak yapıldı. Görme engelli 82, az gören 292 öğrenciye yönelik de gerekli tedbirler alındı. Ayrıca özel durumları dolayısıyla 187 öğrenci evde veya hastanede sınava girdi.

SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİLER LİSELERE NASIL YERLEŞECEK?

Lgs merkezi sınavına, isteyen öğrenciler girerken sınava girmeyen öğrenciler de yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek.

Liselere girecek 1 milyon öğrencinin sınav heyecanı başladı

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle LGS merkezi sınavında sadece birinci dönem konularından soru sorulmuştu. Bu yıl 8. sınıf sınav tarihine göre işlenen tüm konular, sınav kapsamında oldu.

İKİ OTURUMDA ÖĞRENCİLER 90 SORU ÇÖZDÜ

Merkezi sınav iki oturumda tamamlandı. Sınavda, çoktan seçmeli 90 soru soruldu.

Liselere girecek 1 milyon öğrencinin sınav heyecanı başladı

Sınavın birinci oturumu, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika oldu. Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil soruları yöneltildi.

İkinci oturum 40 soruluk sayısal alandan oluştu. Öğrencilere 80 dakika sürenin verildiği bu oturumda, matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular soruldu.

Liselere girecek 1 milyon öğrencinin sınav heyecanı başladı

Sınav puanı hesaplanırken, her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak.

ÖĞRENCİLER AİLELERİNE SARILARAK OKULLARA GİRDİ

Ailelerine sarılarak, sınav hakkında son konuşmaları yapan öğrenciler, güvenlik kontrollerinin ardından okullara girdi.

Yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik kartı ile en az iki koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalarına izin verilen öğrenciler, görevlilerce yapılan kontrollerin ardından sınav salonlarına alındı.

Liselere girecek 1 milyon öğrencinin sınav heyecanı başladı

MEB SORU VE CEVAP ANAHTARLARINI YAYIMLADI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın soruları ve cevapları kısa sürede paylaşıldı. Sınavda öğrencilere yöneltilen sorular ve cevap anahtarları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi olan "www.meb.gov.tr" adresinde yayımlandı.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim LGS LGS Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

sade vatandaş:

asıl heyecan bir okuldan mezun olup iş aramaya başladığında oluyor asgari ücrete üniversite diplomasıyla iş arayan milyonlarca işsiz ordusunun iş arayan neferi oluyorsunuz

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title