Haberler

5. Matematik Olimpiyatı Sonuçlandı

Abone Ol

Arı Okulları'nın bu yıl 5'incisini düzenlediği Ödüllü Matematik Olimpiyatı sonuçlandı.

Arı Okullarının bu yıl 5.'sini düzenlediği Ödüllü Matematik Olimpiyatı Töreni; Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Fethi Dağ, Arı Okulları Kurucu Müdürü Sıtkı Alp, Genel Müdür Yardımcısı Seva Demiröz'ün de katılımı ile 3 Nisan 2013 Çarşamba günü Arı Okulları Konferans Salonunda yapıldı.

Arı Okulları'nın matematiği seven ve bu alandaki bilgisine güvenen, başarılı öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini açığa çıkarmak, aynı ilgi ve yeteneğe sahip öğrencileri bir araya getirmek amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik "4. Ödüllü Matematik Olimpiyatı" sınavı 31 Mart'da gerçekleştirildi.

Ankara ili genelinde yapılan sınava 86 okuldan 216 öğrenci, başvuruda bulundu.

Çalışmaları eylül ayından bu yana devam eden, akademisyenler ve matematik öğretmenlerinden oluşan jüri üyelerinin soru hazırlığı ve soru seçiminde büyük titizlik gösterdikleri olimpiyat sınavı, matematik alanında bilgilerini sınamak isteyen öğrenciler için büyük bir olanak sunuyor.

Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı Seva Demiröz, "Arı Okulları olarak çok yönlü düşünebilen, yaratıcı, çalışkan, bireyler yetiştirirken aklın ve bilimin yol göstericiliğinde bilimsel çalışmalara büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda matematiksel düşünme gücüne sahip genç matematikçilerin keşfedilmesi ve desteklenmesi adına okulumuzda her yıl düzenlediğimiz "Ödüllü Matematik Olimpiyatı" etkinliğimizi önemsiyoruz." dedi.

Matematik Olimpiyatı sonuçları Arı Okulları'nda gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Törende dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Arı Okullarının bu yıl 5.'sini düzenlediği Ödüllü Matematik Olimpiyatı Töreni; Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Fethi Dağ, Arı Okulları Kurucu Müdürü Sıtkı Alp, Genel Müdür Yardımcısı Seva Demiröz'ün de katılımı ile 3 Nisan 2013 Çarşamba günü Arı Okulları Konferans Salonunda yapıldı.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan Ödül töreninde yaptığı konuşmasında, Arı Okullarının prestij bir etkinlik olan 'Matematik Olimpiyatları' ile matematiği, bilimi, düşünceyi, ülkemizin geleceğini önemseyerek beş yıldır sürekliliği olan bir olimpiyata ev sahipliği yaptığını söyleyerek 'Küçük başla, hemen başla, büyük düşün' sözünün hayatımızdaki her şey için geçerli olduğunu söyledi.

Aydoğan konuşmasının devamında "Ankara eğitim camiası bugünlerde haklı bir gururu yaşıyor. Türkiye'nin en çok göç alan şehri olan Ankara'ya geçtiğimiz yıl 180 bin kişi göç etmiş, 130 bin öğrenci YGS sınavına girmiştir. Göç alan şehirlerde üniversite başarı oranı genel olarak düşer. Ankara bu dezavantajlara rağmen Türkiye birinciliğini alarak eğitimin de başkenti olduğunu herkese kanıtlamıştır. Hayırsever-eğitimci Sıtkı Alp'i, bu yarışta ben de varım diyerek yarışmaya katılan, emek veren öğrenci-öğretmen herkesi canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Matematiğe ilgi duyan öğrencileri bir araya toplayarak, bu alandaki düzeylerini görmelerine olanak tanıyıp, analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen "Matematik Olimpiyatına" Ankara genelindeki özel ve resmi 86 okulun 8. sınıflarından 216 başvuru gerçekleşmiştir.

Törende Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Arı Okulları kurucusu Sıtkı Alp ve Genel Müdür Yardımcısı Seva Demirözü de birer konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler ve danışman öğretmenlerine madalyaları verildi.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Kamil Aydoğan Karadağ Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title