Haberler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Teğmenlere hakaret kabul edilemez

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, harp okullarındaki mezuniyet törenlerinde teğmenlerin kılıç çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atmasının ardından başlayan tartışmalara değindi. Çelik, "Burada iki kötü niyetli konu var. bir takım bu görüntülerden Erdoğan'a mesaj verildi, hükümete mesaj verildi şeklinde konuşulması eski vesayet anlayışının diriltilmesi meselesidir. Bir de bunlara cevap vereyim derken teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, teğmenlerin mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atmasının ardından başlayan tartışmalarla ilgili konuştu. Çelik, "Burada iki kötü niyetli konu var. bir takım bu görüntülerden Erdoğan'a mesaj verildi, hükümete mesaj verildi şeklinde konuşulması eski vesayet anlayışının diriltilmesi meselesidir. Bir de bunlara cevap vereyim derken teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez." dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN "TEĞMEN" ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MKYK toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

"ORDU ÜZERİNDEN VESAYET ÜRETİLMESİ EN ÇOK TSK'YA ZARAR VERDİ"

AK Partili Çelik, harp okullarındaki mezuniyet törenlerinden sonra genç teğmenlerin kılıç çekip, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atmasıyla başlayan tartışmalara ilişkin konuştu. Teğmenlere hakaretin kabul edilemeyeceğini belirten Çelik, şunları söyledi: "Konuyu ikiye ayırmalı. Dikkat çeken husus, ülkemizin ve dünya tarihinde ilk kez kara hava ve deniz harp okulunda kız öğrenciler birinci oldu. Kadınların yüzyılı olacak diyorduk, bu mottomuzu dolduran bir gelişme oldu. Geçmişte ordunun üzerinden askeri vesayet üretilmesinin en çok TSK'ya zarar verdiği görüldü.

"TEĞMENLERE HAKARET EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Gençlerin mezuniyetini vatandaşımızın paylaşması kıymetlidir. Birilerinin açıklamasına bakarak kötü tecrübelerin hatırlatılması demokratik hakkını kullanan vatandaşların eleştirileri de saygıyla karşılanmalı. Burada iki kötü niyetli konu var. bir takım bu görüntülerden Erdoğan'a mesaj verildi, hükümete mesaj verildi şeklinde konuşulması eski vesayet anlayışının diriltilmesi meselesidir. Bir de bunlara cevap vereyim derken teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez.

"AMAÇLARINI ESKİ VESAYET UNSURLARINI TEKRAR DİRİLTMEK"

Bizim TSK içine vesayet sokulması konusunda hassasiyetimiz yüksektir. Tecrübemiz ortadadır. Dikkatimiz yüksektir. Demokratik denetim mekanizmaları en güçlü şekilde çalıştırılmaktadır, herhangi bir şeye müsaade edilemez. Görüntüler üzerinden hükümete kılıç çekti dediklerinde amaçlarının eski vesayet unsurlarını tekrar diriltmek olduğunu görüyoruz. Bu teğmenler ülkemizin geleceği için yetiştirilmiştir.

"BİR DİSİPLİNSİZLİK VARSA BUNA DA BAKILIR"

Göz bebeğimiz TSK'nın asli işine odaklanması konusundaki hassasiyetimiz yüksektir. bir disiplinsizlik varsa buna da bakılır. Silahlı kuvvetlerin ebedi başkomutanı Atatürk'e saygı gösterildiği zaman 'bu Erdoğan'a mesajdır' şeklinde çarpık biçimde konuyu ele alanlar var. Atatürk'e gösterilen saygıyı cumhurbaşkanımıza dönük şekilde ele alınması sağlıksızdır. Teğmenlerimizin ailelerine tebriklerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Teğmenlere hakaret kabul edilemezAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Kongre süreci ile ilgili MKYK'mıza teşkilat başkanımız Erkan Bey tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Bu takvimin Mart sonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor. Mart sonunda büyük kongre ile ilgili takvim netleşecek. 21 Eylül itibariyle delege seçimleri takvimi söz konusu olacak. 12 Ekim'de belde kongreleri olacak. İlçe kongreleri de 12'de olacak. 93 kadar sürmesi söz konusu. 28 Aralık'ta il kongreleri başlayacak. Mart sonuna kadar yetişmesi ve büyük kongre gerçekleşecek.

Takvimde ileri doğru sarkmalar olabilir. Bu süreçte mekanik bir kongre süreci olarak değerlendirmiyoruz yeni ritme göre teşkilatlarımızın vatandaşlarımızla buluşması var. Orta vadeli program 5 Eylül'de açıklanacak. Ekonomi yönetimine dönük olarak bakan arkadaşlarımızın istifasının yalan olduğunu söylemek isterim. Spekülasyon amaçlı bunlar. Pozitif sonuçlardan rahatsız olanların kara propaganda faaliyetleri. Esas olan milletin taleplerini yerine getirmek. biz yolumuza devam ediyoruz. Yeni dönemdeki siyasi faaliyetler ele alınacak. Eylül ayı içinde genel başkan yardımcılarımız, MKYK üyelerimiz vatandaşlarımızla buluşacak.

"DİYARBAKIR ANNELERİNİN EYLEMİ DÜNYANIN EN YÜKSEK ÇAĞRILARINDAN BİRİ"

Diyarbakır anneleri 6. yılına girdi. Vicdan çağrısı yapan annelere bir kez daha sevgilerimizi iletiyoruz. Bu ülkede herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bilinci ile bu çocukların gelecek kurması arzumuzdur. Bu hakları savunduğunu söyleyenlerin yaptığı terör örgütlerin aparatı haline getirmeye çalışmaktır. Diyarbakır annelerinin eylemi, çocuklarını terörden kurtarmak isteyen annelerin eylemi olarak dünyanın en yüksek çağrılarından biri olmuştur.

Batılı insan hakları örgütlerinden destek verilmemiş olması dikkatle değerlendirilmeli. Çifte standart herkesin dikkatini çekmekte. Bugün demokrasiden yanayım diyenlerin somut bir sınavdır bu. Bu eyleme destek vermiyorsanız söylemleriniz de insan hakları ile hassasiyetleriniz de havada kalmaya mahkum. Bu zaferler ayında partimizin kuruluş yıl dönümünü kutladık. Kabinemizin Ahlat'ta gerçekleşmesi tarihi bir mesaj olmuştur.

"NETANYAHU'NUN SALDIRGANLIĞINDA İÇ BÜNYENİN SAĞLAM TUTULMASI ÖNEMLİ"

Biz milletimizin hafızasında yaralı bilinç yaratmaya çalışan tavrın karşısındayız. Uzun bir devlet geleneğine sahibiz. Göz bebeğimiz olan Türkiye Cumhuriyetimiz ile geleceğe yürüyoruz. İç bünyeyi sağlam tutmak önemli. Siyaseten birbirimizin rakibiyiz ama hasmı değiliz. Netanyahu hükümetinin saldırganlığında iç bünyenin sağlam tutulması önemli. Adlarımız farklı olabilir, aidiyetlerimiz farklı olabilir ama hepimizin soy adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Herhangi bir virüs üretmeye çalışanlara karşı bu hassasiyetimizi en üst seviyede tutacağız.

Atatürkçülük yapmaya çalışıyorum deyip milletin değerlerine saldıranlar Atatürk'e karşı saldırıyorlar aslında. İlk cumhurbaşkanımız ve devletimizin kurucusu Atatürk'ten Erdoğan'a kadar büyük mücadeleler verilmiştir. Atatürk'e ve Erdoğan'a karşı tavırlar mahkum edilmesi gereken tavırlardır. Nefret söylemi unsurudur ve iç cepheyi dağıtmaya dönük hareketlerdir. Yöneticiler arasında rekabet olabilir ama onlara oy veren vatandaşlara hakaret etme hakkı yoktur. Hangi siyasi parti tabanındaki vatandaşımız olursa olsun tüm saldırılara karşıyız. Bize oy versin vermesin vatandaşın iradesi saygıdeğerdir.

"CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET EDEN KİŞİNİN PROTOKOLDE AĞIRLANMASI YAKIŞMAZ"

Atatürk'e ve cumhurbaşkanımıza dönük çirkin dilin yanı sıra bunun topluma da yansıması oluyor. Başörtülülerine dönük uygulamalar nefret söylemlerinin neticesi olarak meydana geliyor. Parti tabanına ve cumhurbaşkanına hakaret eden kişinin protokolde ağırlanıp alkışlanması, hakaretin alkışlanması... Bir siyasi partiye yakışmayan şey budur. Kendi tabanlarına saldıranların da dolaylı olarak himayesini gerçekleştirmiştir. Bu hakaretleri eden kişinin CHP başkanı tarafından himaye edilmesi son derece yanlış durum olmuştur. CHP'ye yakışmadı. Geçmişte CHP genel başkan yardımcılığı yapmış birinin çirkin dili karşısında olması gereken CHP'de disiplin mekanizmanınım işletilmesidir. Siyasi eleştiri ile hakareti birbirine karıştırmamak gerekir."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Eğitim

Ömer Çelik Ömer Çelik AK Parti Politika Teğmen Eğitim Kadın Kadın Eğitim Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (22)

VATANDAŞ:

Ekonımiden bahset, mülteci sorunundan bahset. Yeter sünni gündemler.

Yanıtla64185
Safe Safer:

Suni sünni değil

05
Sezgin Sezgin:

3 gün sonra hiç kimsenin aklında kalmayacak gündemleri değil gercek sorunları konuşun

02
FURKAN YÜCEL:

Zaten amaç o tutarlar adli sıradan bir olayı ülke meselesi haline getirlerki saf millet onla meşgul olsun. İhtiyaç kredisinde yıllık faizler %200 e dayanmış. Döviz durmadan yükseliyor, enflasyon rakamlarına kimse inanmıyor çıkıpta milleti boş şeylerle oyalıyorlar.

02
Muhammet Atam:

Bu Ülkenin Kurucusu Olan Mustafa Kemal Atatürkdür Bu Ordunun Komutanıda Odur Aziz Vatanımızın Askerlerinin Mustafa Kemal Atatürk Sloganlarını Kınayanlar Ona Düşman Ve Kin Güden İnsanlardır Sevsenizde Sevmesenizde Mustafa Kemalin Askerleriyiz

Yanıtla72120
Mehmet Deniz:

yüzde beş bile değil kaide alma

11
Ali Tokgönül:

Hiç korkmayın sayın Ömer Çelik , bu vatanı ve cumhurbaşkanını koruyup kollayacak olanlar da gene O Mustafa Kemal'in askerleridir . Siz müsterih olun . Atasını sevenden , sayandan zarar gelmez .

Yanıtla3693
Ömer:

Atatürk' ü silmek için boşa uğraşmayın silemezsiniz NOKTA

Yanıtla4085
Turan Şahin:

bu dil 23 yılda çıkdı,acaba neden,

Yanıtla3384
Ayşe Kahraman:

Teğmenler vatan haini derlerse şaşırmam

Yanıtla00
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title